Skocz do zawartości
zis

Problem Z Prędkością Internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Parę dni temu zmieniłem kompa a wraz z nim system z XP na Vistę 64 . Od tego właśnie czasu mam strasznie wolny internet . Na początku myślałem że to znów coś mój operator na mieszał ale okazało się że nie . Wiec winna musi leżeć w konfiguracji mojego sprzętu . czy ktoś mógł by mi wytłumaczyć jak Lalikowi co mam zmienić w ustawieniach i gdzie lub możne ten internet trzeba podkręcić jakimś programem ?

Z góry dziękuje za wszelką pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale spróbuj tak :

Start >> Uruchom. Wpisz gpedit.msc. Przejdź do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Kliknij na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustaw opcje na Włączone i u dołu ustaw limit przepustowości na 0%, kliknij Zastosuj i zrestartuj komputer. Ale jest jeden problem. W Windowsie Home Edition nie ma polecenia gpedit!!!! I nie gwarantuje że będzie działało bo nie na wszystkich modemach/kartach radiowych itp działa, ponieważ możesz mieć fabryczna konfiguracje! Ale spróbuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to internet z kablówki (vectra ) i w domyśle powinno to być 6 Mbit/s a modem jest to motorola SURFbord SB5121 USB CABLE Modem

co do Misiak'a sugestii to wyskakuje że "System Windows nie może odnaleźć pliku gpedit.msc ..."

Co do Windowsa to mam Vista 64 Home premium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiak napisał(a):

Bo w viscie tez nie ma polecenia gpedit.msc . Niestety nie zauważyłem ze masz właśnie viste. Sorki :)

W Viście jest polecenie gpedit.msc. Może nie w Home, ale w Ultimate(Najwyższa wersja) jest. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi