Skocz do zawartości
Gość

Jak dlugo (sek/min) [re]startuje [sie] twoj komputer ?

Rekomendowane odpowiedzi

bez jakiejkolwiek ingerencji uzytkownika . Wcisniecie guzika POWER do chwili gdy wgra sie kompletnie system .

u mnie od 1szego wlaczenia do wgrania systemu 3:01

restart 1:25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprawdzalem nigdy od wcisniecia powera, a teraz sciagam plik wiec nie zrestartuje kompa narazie.

Ale od pokazania sie pierwszego napisu na monitorze (czyli bios karty graficznej) to okolo 45 s.

nigdy nie liczylem ale tez cos kolo tego lub moze mniej :twisted: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściewie takie liczenie jest bez sęsu, bo gdy ktoś ma mniej softu zainstalowanego tym winda sie szybciej uruchamia. Powinnismy podawac czas ładowania sie czystego systemu.

wiesz ten topic to czysta ciekawostka

chociaz twoja sugestia moglaby kiedys znalezc odzwierciedlenie w rzeczywitosci heh czysty system i liczenie co do tysiecznej sekundy heh

ale komu chcialoby sie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja mam Win 2000 i system wstaje nawet szybko - poniżej minuty - zmierze później, ale dość długo mi się włącza PCProbe od ASUSa (hw monitor).

Aha - nie zauważyłem róznicy pomiędzy restartem, a pierwszym włączeniem.

A co do Win XP na drugim kompie, to są jakiś lewe - niby szybko sie ładują, ale jak juz sa niby w pełni załadowane, to jeszcze coś tam robią - w sumie XP ładują się dłużej niz 2000, tylko pulpit sie wcześniej pokazuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja mam Win 2000 i system wstaje nawet szybko - poniżej minuty - zmierze później, ale dość długo mi się włącza PCProbe od ASUSa (hw monitor).

Aha - nie zauważyłem róznicy pomiędzy restartem, a pierwszym włączeniem.

A co do Win XP na drugim kompie, to są jakiś lewe - niby szybko sie ładują, ale jak juz sa niby w pełni załadowane, to jeszcze coś tam robią - w sumie XP ładują się dłużej niz 2000, tylko pulpit sie wcześniej pokazuje.

Varrol masz racje :( gdybym mial dostep do win2k, to na pewno bym go sobie postawil, bo mniejszy, wydaje mi sie pewniejszy, a bajerow z grafika nie potrzebuje... tylko... jedyna plyta z win2k to english 120dniowy lol :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi