zoltodziobek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Doszły mnie słuchy, że linia Topower SilentEZ (np. 350/400) jest oparta o nie najlepsze komponenty, zatem zasilacz i dmuchawa choć z bajerami i cicha przy zakupie po roku, dwóch latach może charczeć. W sumie pomyślałem sobie, że przy tak dobrze wyposażonym wentylu i przy tak atrakcyjnej cenie wydaje się że trzeba było zaoszczędzić na skrzynce i jakości jej bebechów. Czy to prawda, czy jednak jest w tym blef. Chciałbym być w błędzie. ============================================ a tu fajny link, polecam: http://geizhals.at/deutschland/?cat=gehps ze średniej półki wysoko oceniane to: - Chieftec Smart GPS-350EB-101A 350W ATX 2.0 - - Antec EarthWatts 380, 380W ATX 2.2 - be quiet Straight Power 350W ATX 2.2 a typowany przeze mnie Topower SilentEZ odstaje choć ładny ;-) Edytowane 14 Stycznia 2009 przez zoltodziobek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 W moim Topower SilentEZ 350W wentylator był trochę niewyważony. Nie był głośny, ale dla cichofila trochę za głośny. Wymieniłem go na S-Flex'a podłączonego do płyty przez regulator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltodziobek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) W moim Topower SilentEZ 350W wentylator był trochę niewyważony. Nie był głośny, ale dla cichofila trochę za głośny. Wymieniłem go na S-Flex'a podłączonego do płyty przez regulator.Choć jestem zielony, myślę że inwestycja w be quiet Straight Power E6-350W ATX 2.2 za 182 zł byłaby niegłupia łącznie z przesiadką na nowego kompa za 3-4 lata i z wykorzystaniem tego elementu w składaku. Pytanie tylko, czy będą jeszcze kompy zaopatrywane w pamięci wg obecnych standardów (dyski twarde w obecnej technologii)? :lol: Edytowane 17 Stycznia 2009 przez zoltodziobek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...