Skocz do zawartości
zoltodziobek

Czy Topower Przereklamowany?

Rekomendowane odpowiedzi

Doszły mnie słuchy, że linia Topower SilentEZ (np. 350/400) jest oparta o nie najlepsze komponenty,

zatem zasilacz i dmuchawa choć z bajerami i cicha przy zakupie po roku, dwóch latach może charczeć.

W sumie pomyślałem sobie, że przy tak dobrze wyposażonym wentylu i przy tak atrakcyjnej cenie wydaje się że trzeba było zaoszczędzić na skrzynce i jakości jej bebechów.

Czy to prawda, czy jednak jest w tym blef. Chciałbym być w błędzie.

============================================

a tu fajny link, polecam:

http://geizhals.at/deutschland/?cat=gehps

ze średniej półki wysoko oceniane to:

- Chieftec Smart GPS-350EB-101A 350W ATX 2.0 -

- Antec EarthWatts 380, 380W ATX 2.2

- be quiet Straight Power 350W ATX 2.2

a typowany przeze mnie Topower SilentEZ odstaje choć ładny ;-)

Edytowane przez zoltodziobek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim Topower SilentEZ 350W wentylator był trochę niewyważony. Nie był głośny, ale dla cichofila trochę za głośny. Wymieniłem go na S-Flex'a podłączonego do płyty przez regulator.

Choć jestem zielony, myślę że inwestycja w be quiet Straight Power E6-350W ATX 2.2 za 182 zł byłaby niegłupia łącznie z przesiadką na nowego kompa za 3-4 lata i z wykorzystaniem tego elementu w składaku.

Pytanie tylko, czy będą jeszcze kompy zaopatrywane w pamięci wg obecnych standardów (dyski twarde w obecnej technologii)? :lol:

Edytowane przez zoltodziobek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi