m4teuszek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Procesor: intel Pentium Dual Core E5200 Płyta Główna: MSI P35 Neo-F Pamięć: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX Karta graficzna: MSI GeForce 9800GTX+ 512 mb Monitor: LG 19" LCD W1952TQ-PF Obudowa: Tracer Mars czarno-srebrna Niedlugo kupuje cos takiego i jeszcze sie zastanawiam a raczej tu jest moje pytanie: Czy moge zamiast Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W ktory mi doradzano wziac Modecom Premium 500W? Podobna cena, troche wieksza moc. Dlatego ze tego zasilacza pentagram nie ma w sklepie. + to samo sie tyczy chlodzenia, Mialem brac Auras Wave LPT-709 i czy moge zamienic to na Pentagram Freezone HP-90 AlCu Alpaya? Nie odczuje tego i te wymiany wchodza w gre? Odpiszecie mi ze spoko moge to brac to zamawiam sprzet :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Nie bierz tego Tracera... CM Elite + Pentagram PSF + Auras Wave Ten Modecom to taki Feel z bardziej chwytliwą nazwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 zamów brakujące części gdzie indziej. Alpaya jest znacząco gorsza od Aurasa, ten Modecom to po prostu shit, ale z zabezpieczeniami. Padnie bo padnie, ale nic więcej nie zabierze. Weź Pentagrama. No a bude to polecam Sharkoon Rebel 9 Eco, lepsza niż ten CM, imho ładniejsza i w tej samej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 zamów brakujące części gdzie indziej. Alpaya jest znacząco gorsza od Aurasa, ten Modecom to po prostu shit, ale z zabezpieczeniami. Padnie bo padnie, ale nic więcej nie zabierze. Weź Pentagrama. No a bude to polecam Sharkoon Rebel 9 Eco, lepsza niż ten CM, imho ładniejsza i w tej samej cenie.A czy stwierdziłeś to osobiście że Alpaya jest gorsza? Dlaczego jest tu pełno gawędziarzy,którzy zabierają głos w kwestiach nie przerobionych osobiście w praktyce? Kiedyś pewien grecki filozof powiedział-"Nie opowiadaj o tym czegoś nie widział" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Stwierdziłem to na podstawie testu na Techworks gdzie są porównane oba coolery. Po to są takie testy, żeby nie musieć testować wszystkiego samemu, bo kogo stać na kupienie 10 chłodzeń i wybraniu sobie najlepszego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) W niedziele jade na warszawska gielde komputerowa, moze tam cos znajde. Bo nie bede placil 2x za przesylke. ani na agito ani esc nie ma tego zasilacza. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez m4teuszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 W jakim warszawskim sklepie kupię Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W w normalnej (ok 170zł cenie). Kupiłbym w morele.net, ale produkt jest niedostępny, a mam tam możliwość odbioru osobistego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 A czy stwierdziłeś to osobiście że Alpaya jest gorsza? Dlaczego jest tu pełno gawędziarzy,którzy zabierają głos w kwestiach nie przerobionych osobiście w praktyce? Kiedyś pewien grecki filozof powiedział-"Nie opowiadaj o tym czegoś nie widział" Te filozof nie filozuj! Lekarz na raka kogos leczy a wcale nie musi go miec!. A co do autora tematu koledzy dobrze radza! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) W jakim warszawskim sklepie kupię Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W w normalnej (ok 170zł cenie). Kupiłbym w morele.net, ale produkt jest niedostępny, a mam tam możliwość odbioru osobistego Klik Sklep w Warszawie. Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Klik Sklep w Warszawie.W linku, ktory dales zasilacz jest niedostepny. Na dzien dzisiejszy nie ma go tez w warszawskich hurtowniach, wiec moze byc problem z jego dostepnoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) A jaki moge kupic zamiast tego pentagram? Ofc. cena zblizona. Fajnie zeby nie przekroczyla 180zl. a czy Chieftec GPS-450AA-101A zamiast tego pentagram moze byc? Ja nie mam czasu czekac a nigdzie nie ma tego zasilacza do kupienia. a no i jakies chlodziwo do 70 zl ktore moze zastapiac auras wave. Ofc e5200 podkrecam do 3.2 GHz to chyba nie jest duzo na boxie ciagnie podobno. Edytowane 15 Stycznia 2009 przez m4teuszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 A jaki moge kupic zamiast tego pentagram? Ofc. cena zblizona. Fajnie zeby nie przekroczyla 180zl. a czy Chieftec GPS-450AA-101A zamiast tego pentagram moze byc? Ja nie mam czasu czekac a nigdzie nie ma tego zasilacza do kupienia. a no i jakies chlodziwo do 70 zl ktore moze zastapiac auras wave. Ofc e5200 podkrecam do 3.2 GHz to chyba nie jest duzo na boxie ciagnie podobno. Chieftec bedzie dobry, ale pewnie glosny. Za 76 mozesz kupic karakorum i lepszego chlodzenia w tej cenie na pewno nie znajdziesz (chyba, ze uzywane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zasiłka nie musi nazywać się Be Quiet! żeby była cicha :D :D Chieftec GPS-450 jest bardzo cichym zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 W linku, ktory dales zasilacz jest niedostepny. Na dzien dzisiejszy nie ma go tez w warszawskich hurtowniach, wiec moze byc problem z jego dostepnoscia.No to świetnie... Kupiłem 4850, niedługo lepszą obudowę i do szczęścia brakuje mi tego Pentagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 to kup Chieftec GPS-450AA-101A 450W. Ja zamiast pentagramu biore wlasnie ten. ale 450W na ten sprzet to chyba nie za malo? Przypomne: zasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A 450W procesor: intel Pentium Dual Core E5200 chłodzenie: Pentagram Freezone HP-120 AlCu KARAKORUM karta graficzna: MSI GeForce 9800 GTX+ OC 512MB DDR3 PCI-E BOX monitor: LG 19" LCD W1952TQ-PF Obudowa: Tracer Mars czarno-srebrna Pamięć: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX Płyta Główna: MSI P35 Neo-F wkoncu ten pentagram ma 10W wiecej tylko a wszyscy mi go doradzali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 "Nie watami zacność zasilacza mierzy się". Ale Szef starczy. Plomby nie ma, więc zrobisz fanswapa, gdy będzie terkotał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Auris Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Nie bedzie za malo. Moj sprzecik po OC mam pentagrama 550W i smiga pieknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Właśnie zakupiłem na allegro zasilacz pentagrama 460w za 139zl. Powiedzieli mi, że jeszcze dzisiaj wyślą zasilacz, ale nigdy nie wiadomo jak z tą naszą kochaną pocztą i kiedy do mnie dotrze. Teraz tylko jeszcze muszę wypatrzyć w Warszawie obudowę Antec 300 bo w komputroniku chcą na nią 260zł, a w sklepie obok 245zł. Niby na allegro jest za 200zł, ale nie mam jeszcze konta internetowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) No i mam problem. Dostalem czesci juz wszystko zainstalowalem itp. I wyszlo ze zasilacz jest za slaby. Kiedy wlacza sie windows wyskakuje blad ze karta graficzna dostaje za malo mocy i procesor karty zmniejszy swoja wydajnosc. Wszystko jest juz zainstalowane a gry takie jak COD4 czy GTA 4 tna mi sie jak cholera. Jeszcze upewniam sie czy mam DirectX 10 i 9 ale raczej napewno to jest od tego wlasnie zasilacza. Nie wiem czy zasilacz ma teraz isc do wymiany czy to moze wada grafiki. ;/ oto sprzet zasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A 450W procesor: intel Pentium Dual Core E5200 chłodzenie: Pentagram Freezone HP-120 AlCu KARAKORUM karta graficzna: MSI GeForce 9800 GTX+ OC 512MB DDR3 PCI-E BOX monitor: LG 19" LCD W1952TQ-PF Obudowa: Tracer Mars czarno-srebrna Pamięć: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX Płyta Główna: MSI P35 Neo-F -- tak sprawdzilem. Mam directx 9.0c :/ czyli to wina wlasnie tego zasilacza? Nie ma innej opcji jak wymiana? Ale wkurza mnie to ze mowiliscie ze dobry zasilacz i wystarczy :/ Edytowane 21 Stycznia 2009 przez m4teuszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 A czy zasilanie do grafy podlaczone?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Tak. Nie wiem czy to o to chodzi ale sa dwa wejscia w grafie, a zasilacz ma tylko jeden taki kabel pasujacy. I nie wiem czy to nie trzeba przypadkiem podlaczyc do dwoch wejsc czy to bez roznicy. Przeczytalem na pudelku ze potrzebne sa dwa wejscia zasilajace. Jedna zlacze pci-e daje chyba 14 amperow ok. a karta potrzebuje 20 paru. A nie ma w zasilce wiecej ni dwoch kablow pci-e. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez m4teuszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) No to nie dziwota,ze masz problemy.Kup przejsciowke i podlacz dwa. np. http://www.allegro.pl/item528638298_przejs...d_ss_tanio.html Edytowane 21 Stycznia 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Taka przejściówka powinna być dołączona do karty, więc poszukaj w pudełku, podłącz i sprawdź co się stanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Niestety przejsciowek nie ma w pudelku. Ogolnie karta potrzebuje 12v, 24ampery. Jedna wtyczka PCI-E daje okolo 12v i 15 amperow. Czyli volty sa a brakuje amperow. Tam jest duzo wolnych tych kabli od zasilacza do rzeczy typu dysk, naped(chyba IDE). Ale nie ma podanego ile to ma amperow wiec nie wiem czy to za malo czy cos zjaram... :/ Edytowane 21 Stycznia 2009 przez m4teuszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zjarać szefa 450W na tym Twoim configu? :blink: Śmieszny jesteś :lol2: Sprawdź dobrze pudełko, jak nie ma to kup przejściówke. Wiesz jak ona ma chociaż wygladać? Zdjęcie pożyczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Kupilem taka przejsciowke jak na zdjeciu i wszystko gitara. Tylko zostalo podkrecic procek i mam spokoj! Dzieki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...