Skocz do zawartości
PolandMET

Gygabyte Ga-ep45-ds4 - Ga-ep45-ds3p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakos malo cos sie o tych plytach mowi.

Chce zmienic podzespoly w mojej modyfikacji. Podstawowe kryterium wyboru byla obecnosc resetu na plycie :D tak jak w przypadku plyt DFI. Jak sie nie ma obudowy to jest to bardzo przydatne.

Najpierw myslalem ze wybiore DFI

DFI LanParty DK X38- T2RB

DFI LanParty DK P45-T3RS Plus

DFI LanParty DK P45-T2RS Plus

Asus P5Q-E

Gigabyte GA-EP45T-DS3P

Gigabyte GA-EP45-DS4

Ale potem wpadlem na Asusa no i na te Gigabyty.

Chce tam wlozyc relatywnie silnego proca, 4GB ramu, no i narazie moja nieudana GF8800 GTS 512.

Dobre sa te plyty ? Do OC ?

wszelkie uwagi mile widziane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wlasnie biore pod uwage tylko te z przyciskami resetu bo to jest bardzo wygodne. UD3P jest bardzo fajna ale nie ma resetu a jak sie mi komp zwiesi to jedynie bede mogl wylaczyc go na zasilaczu bez normalnej obudowy chyba ze beda mi zwisac jakies wylaczniki z pinow na plycie a to nie bedzie profesjonalnie wygladac :D

Asus P5Q-E

Asusa P5Q-Deluxe

Gigabyte GA-EP45T-DS3P

Gigabyte GA-EP45-DS4

Najbardziej mi pasuje DS3P bo ze zdjecia widze ze MOZE dalo by sie wyciagnac rurke z radiatora na mosfetach i zostawic go tam a cala reszte z mostkow wywalic. Choc Asusy tez sa fajne. Nie wiem ktore lepsze :D

Edytowane przez PolandMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto mi powie ile Gigabyte GA-EP45-DS4 posiada faz zasilania CPU ? Nigdzie doczytać nie mogę, a z wstępnych info podobno ma 6 (wolę się upewnić czy Quada wsadze z OC) :P

Edytowane przez Alta1r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi