Skocz do zawartości
m4teuszek

Centralna Gielda Komputerowa

Rekomendowane odpowiedzi

na Batorego.

Procesor: intel Pentium Dual Core E5200

Płyta Główna: MSI P35 Neo-F

Pamięć: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX

Karta graficzna: MSI GeForce 9800GTX+ 512 mb

Zasilacz: Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W

Monitor: LG 19" LCD W1952TQ-PF

Chłodzenie: Auras Wave LPT-709

Obudowa: Tracer Mars czarno-srebrna

sprzet taki kupuje. Juz wiem ze z zasilaczem moze byc problem i szukam zamiennika. Ale jak znajde wszystko tam to bedzie naprawde zajefajnie ;D Ale np czytalem ze kiedys to wlasnie bym tam mogl znalesc wiekszosc czesci a teraz to kiepsko coraz mniej stanowisk jest itp. Czy to prawda?

Edytowane przez m4teuszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge i tam i tam pojechac. Ale kiedy jest czynna ta warszawska gielda elektroniczna?

W sumie to najbardziej mi zalezy zeby znalesc to:

Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W

Auras Wave LPT-709

Oczwiscie najlepiej jakby wszystko bylo ale watpie w to. Tych dwoch rzeczy nie ma na agito gdzie chcialem zamawiac reszte sprzetu jak cos.

Edytowane przez m4teuszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Giełdy umierają, bo wcale nie jest taniej i asortyment mniejszy niż w sklepie. Kiedys to były czasy Wrocław stołówka polibudy i ludzie jak śledzie, a kolejka do wejscia na giełdę 500metra :).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Giełdy umierają, bo wcale nie jest taniej i asortyment mniejszy niż w sklepie. Kiedys to były czasy Wrocław stołówka polibudy i ludzie jak śledzie, a kolejka do wejscia na giełdę 500metra :).

Mnie to mówisz ? Ja tam stałem po dodatkowe 2 MB pamięci RAM, by mi DooM 2 nie skakał :lol: Pamiętam, że było wtedy z -20'C, a kolejka w okół całego budynku ;) Z rok temu tam byłem i pies ze złamaną nogą tam nie zaglądał. Na gorze jedno stoisko zaraz przy schodach, a reszta pusta. Teraz chyba już w ogóle to zlikwidowali i przenieśli się na Elektroniczną koło Dworca Świebodzkiego. Najbardziej to chyba tam ucierpieli piraci, bo nikt od nich nie kupował mając neostradę i sieć torrent ;)

Inna przygodę to miałem jak próbowałem opchnąć dysk bad sectorami :D Młody wtedy byłem ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda

Chyba bardzie oplaca Ci sie pojechac na WGE - Warszawsa Gielde Elektroniczna

Na WGE to ceny sa takie , ze komputronik przy nich to sklep rozdajacy sprzet za pol-darmo, ta przy stodole o niebo lepsza ale i tak taniej sciagnac sprzet z morel czy agito.

A i powodzeniu w szukaniu czegokolwiek co choc ociupinke wykracza poza standart np. pamieci a-data , plyty biostara , bardziej wyszukane modele kart graficznych , coolery thermaltake itp.

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety dobre czasy giełdy przeminęły i na tę chwilę to nie opłaca się tam jechać, zwłaszcza po rzeczy jak to określono w poście wyżej "wykraczające poza standard". Ale kiedyś to były czasy, specjalna wyprawa parę razy po abita nf7 i bartona 2500+, obchodzenie całej giełdy 5 razy mimo mrozu, i jak się wychodziło to ulotek miało się tyle, że na makulaturę można było zanieść :D . Na WGE można czasem wyrwać coś po okazyjnych cenach, raz kupowałem tam monitor (tzn. na allegro i okazało się, że do odbioru osobistego jest właśnie w jednym ze sklepów WGE, zaoszczędziłem wtedy 100zł) i raz pendrive (kosztował tyle co na allegro-jakoś, tak, w każdym razie taniej mi to wychodziło).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietaj ze utrzymanie stoiska na wge\wgk + sklepu tez kosztuje.. wiadomo ze takie miejsca maja wyzsza marze na sprzet niz osoby ktore prowadza swoja dzialalnosc tylko poprzez allegro :) Czasy tanich gield komputerowych minely.. i co gorsze jest tam coraz drozej.. dlatego jezdze tam coraz rzadziej. Chyba ze msuze cos kupic na szybko i nie mam czasu czekac na przesylke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi