Skocz do zawartości
saleen

Pentium 4 Vs. Celerony Na S478

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zapewne są jeszcze na forum oldskulowcy którzy nadal "w miarę" pamiętają czasy Socket 478. Zatem krótkie i szybkie pytanie, co lepiej się sprawdzi w starożytnym kompie

1. Pentium 4 Northwood 2,0GHz 512KB L2 (@2200MHz)

http://www.allegro.pl/item527678029_pentiu...hwood_gwar.html

2. Celeron Northwood 2,4GHz 128KB L2 (@2640MHz)

http://www.allegro.pl/item529753128_proces...00_za_mala.html

Zgadza się, obydwie to padaki totalne, pytanie która z nich jest mniejsza :)

Liczę na was weterani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4---->cztery razy więcej cache`u

ps. Lepiej by było jakiegoś P4 512/533 ale domyślam się że skoro takie dwa przykłady to i takim budżetem dysponujesz. (Te z FSB 533 już sporo droższe - sam kupiłem do kompa dziewczyny P4 2.66 512/533 za 40zl)

Edytowane przez Raus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4---->cztery razy więcej cache`u

ps. Lepiej by było jakiegoś P4 512/533 ale domyślam się że skoro takie dwa przykłady to i takim budżetem dysponujesz. (Te z FSB 533 już sporo droższe - sam kupiłem do kompa dziewczyny P4 2.66 512/533 za 40zl)

Nie, po prostu mobo na które chcę to włożyć, obsługuje tylko FSB 400. Dlatego też najpierw myślałem o P4 2,4/512/400, ale to straszny unikat i ceny są chore (wiekszość 2,4 jest na 533).

Zatem upoluje tego P4 2.0/512/400, w licytacji da się je dorwać za dosłownie kilka zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi