Metheor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam Właśnie jestem w trakcie kompletowania takiego zestawu: Phenom x3 8450 Asus M3A78 GOODRAM 2 x 2 GB DDR2 800 CL5 ASUS Radeon 4670 SEAGATE 500 GB 32 MB Cache SATA WD 120 GB 8 MB Cache ATA133 DVD-RW LiteOn 4 x Wentylator 120 mm w obudowie Cały ten zestaw ma zasilać moja od lat nieugięta zasiłka Chieftec HPC-360-202. I teraz pytanie zasadnicze: Czy ten zasilacz sprawdzi się przy takim zestawie jak opisałem wyżej. Dodam jeszcze ze nie przewiduje żadnego OC. Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Dwa rdzenie i 4850 to dla niego za dużo. Bez kręcenia może jakiś czas pochodzić jak jest sprawny, ale raczej trzeba się przygotować na wymianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Najgłupsza rzecz, jaką robią laicy to oszczędzanie na zasilaczu ..... spotykam się z tym codziennie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metheor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Najgłupsza rzecz, jaką robią laicy to oszczędzanie na zasilaczu ..... spotykam się z tym codziennie ... Jestem pod wrażeniem wartości merytorycznej jaką Twoja odpowiedz wniosła do tematu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Owszem. Ale lepiej niech chłopak jedzie na starym solidnym szefie,niż miałby tam dać śmietnik w stylu modecoma 400W :D Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Miodnyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mc 400 to dobry zasilacz. Nikt nie radzi przecież wymieniać szefa nawet starego ze stosunkowo słabą 12-ka na feel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszW Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Metheor< Mimo, że twój zasialcz to porządka konstrukcja ma wręcz tragiczna linię +12V, która jest najważniejsza w nowych PC, dlatego mocno sugeruję wymianę, bo zasialcz albo by nie dał rady, albo by ledwo zipał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metheor Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Dziękuję pięknie za odpowiedzi, i teraz kolejne pytanie, jaki zasilacz kupić, tani ale dobry. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ten z zestawu za 1500. Ablo, gdy brakuje dudków 400 pnr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Mój szef do 4850 raczej nie wyrobi, wiec dzisiaj zamówiłem Pentagrama 460W (większość osób z forum go poleca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metheor Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam W związku z tym ze za Waszą radą uznałem ze mój Chieftec jest za słaby na Radeona 4670 mam takie pytanie: czy do czasu zmiany zasilacza na mocniejszy mogę do zestawu który podałem na początku tymczasowo wsadzić taką karte LINK bez obaw o linie 12 V ??? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam W związku z tym ze za Waszą radą uznałem ze mój Chieftec jest za słaby na Radeona 4670 mam takie pytanie: czy do czasu zmiany zasilacza na mocniejszy mogę do zestawu który podałem na początku tymczasowo wsadzić taką karte LINK bez obaw o linie 12 V ??? Pozdrawiam. Taka karta to wielu Amperów nie zje, więc zasiłka da radę. Pytanie tylko czy warto wydawać kasę na tymczasowe graty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Do informacji wszystkich znawców: Naklejka "Chieftec" nie zrobi całej roboty, najważniejsze są bebechy. W tym przypadku są to leciwe pewnie mocno zużyte komponenty a leciwa konstrukcja raczej nie wpływa pozytywnie na całkowite wrażenie. Być może jest to wróżenie z fusów. Jednak moim zdaniem zasilacz będzie się męczył, może nawet powodować problemy. Z czasem potrzebna będzie jego wymiana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Mój szef do 4850 raczej nie wyrobi, wiec dzisiaj zamówiłem Pentagrama 460W (większość osób z forum go poleca) Ja osobiście poleciłbym OCZ Stealth 500 .... moim zdaniem bardziej wart swojej ceny. O pentagramach chodzą różne opinie. Edytowane 18 Stycznia 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...