Bombay Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam! Dociera do mnie mnóstwo sprzecznych informacji... i już nie wiem co o tym calym syfie MS myśleć. Kupiłem dziewczynie Asus'a EEE za granicą, wersja z XP. Do lapka nie było płytki z systemem, tylko plytka ze sterownikami. Na spodzie była naklejka z kluczem. Laptop miał zainstalowanego XP-ka w wersji angielskiej, szybko się go pozbylem, instalując wersję w naszym rodzimym języku. Klucz wprowadziłem z naklejki i system normalnie się aktywowal. I tu pytanie - czy system jest legalny? Czy licencja jest na konkretną wersję językową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Certyfikat autentyczności nie zawiera informacji o wersji językowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Kiedyś dzwoniłem do Microsoftu z właśnie takim pytanie. I pani na infolinii powiedziała mi, że jest to działanie niezgodne z licencją. Pomijam fakt, że czasami jak się zadzwoni do M$ to dwie osoby mówią co innego. Jako, że rozmowy są u nich nagrywane zadzwoń do nich, sam się zapytaj i zapisz numer rozmowy. Zawsze będziesz mógł się na niego powołać. Jeśli powiedzą ci, że można (może się coś zmieniło w międzyczasie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...