Misiek007 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam, Parę dni temu udało mi się postawić raid matrix na dysku raid 0 miałem ładnie odczyt 220mb/s i mały czas dostępu. Teraz przy starcie systemu pokazuje mi przy dysku raid1 veryfity zamiast normal i mam odczyt na dysku raid 0 na poziomie 40mb/s a czas dostępu to ponad 20ms Co mam zrobić żeby to normalnie działało?? Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Parę dni temu udało mi się postawić raid matrix na dysku raid 0 miałem ładnie odczyt 220mb/s i mały czas dostępu. Teraz przy starcie systemu pokazuje mi przy dysku raid1 veryfity zamiast normal i mam odczyt na dysku raid 0 na poziomie 40mb/s a czas dostępu to ponad 20ms Co mam zrobić żeby to normalnie działało??Poczekać aż kontroler skończy weryfikować macierz RAID1, co może potrwać nawet parę godzin. Zainstaluj (o ile nie masz) Intel Matrix Storage Manager, to będziesz wiedział jaki jest stan macierzy, a w przypadku konieczności weryfikacji program pokaże Ci stopień zaawansowania całego procesu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek007 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Samo sie naprawiło :razz: Dzięki za rade ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...