Nick126 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Wymieniłem baterię. Wchodzę do biosu a tam w opcji PC Health Status -> Vcore: Fail. Dałem Load Optimized i nic to nie zmienia. Teraz korzystam z tego komputera i nic złego się nie dzieje CoreTemp pokazuje wszystko jak przed wymianą. Martwić się tym biosem czy nie? Jak tak, to co mam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Następstw tego nie znam, ale gdzieś kiedyś czytałem(Nie wiem czy nie w "BIOS. Przewodnik" wydawnictwa Helion), że pomaga reset CMOS za pomocą zworek. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Tak, pomogło :) Myślałem, że samo wyjęcie baterii powoduje reset CMOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Resetu pamięci CMOS dokonuje się na 3 sposoby: zworką, baterią lub programem startowym(Np. KillCMOS). Nie wiem dlaczego akurat koniecznie trzeba to zrobić zworkami, ale dobrze, że pomogło. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...