st208 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Obsunął mi się śrubokręt i wbił w przejściówkę w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. W widocznym miejscu zrobiło się wgłębienie mniej więcej do połowy grubości całej przejściówki. Myślałem, że to już koniec, ale po podłączeniu do płyty wszystko wydaje się działać dobrze. Czy używanie takiej przejściówki jest bezpieczne? Jakie mogą być potencjalne konsekwencje, gdyby coś jednak było z nią nie tak? Uszkodzenie znajduje się niedaleko zworek do ustawiania FSB, które ustawione są na AUTO. Może więc związane jest ono jedynie z ustawieniami zworek i nie wpłynie na działanie przejściówki samej w sobie? Przejściówka to "AOpen FC-PGA". Szukałem w sieci dokładniejszych informacji o niej, ale nic przydatnego nie udało mi się znaleźć. Co proponujecie w tej sytuacji? Chciałbym uniknąć kupowania nowej przejściówki, bo dodatkowe inwestowanie w ten sprzęt (P3 1000 Coppermine, Asus P3C-E, 512 RAM) nie ma większego sensu. Zależy mi tylko, by całość działała stabilnie. Może jakieś programy testowe sprawdzające stabilność procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Jak działa, to czym się przejmujesz? Zapuść SP2004 żeby przetestować stabilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st208 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Jak działa, to czym się przejmujesz? Zapuść SP2004 żeby przetestować stabilność.Trochę potestowałem i wydaję się, że żadnych problemów ze stabilnością nie ma. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...