grekus1980 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Hej!Mam problem.Z miesiąc temu złamałem palec serdeczny grając w kosza.Wczoraj dopiero ściągnięto mi gips i palec ten jest strasznie spuchnięty.Czy to normalne?Lekarz stwierdzil, że po 2 tyg. mam zrobic rtg i dopiero sie zobaczy jak wygląda zrośnięta kość.Dodam że palec mnie nie boli przy dotykaniu go.Może ktos się orientuje w temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mozesz sprobowac poparzyc palec w goracej sodzie. Pozniej go umyj i nakremoj tylko, bo soda niezle wysuszy, ale i sciagnie opuchlizne. ALe z tego ile razy mnie nastawiali i zdejmowali gips, to opuchlizna po zlamaniu, niczego dobrego nie wrozy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grekus1980 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 czyli może być żle nastawiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mozebyc zle nastawiony Moze byc tez tak ze miales takze zerwana ktoras z torebek stawowych Bardzo jest opuchniety, sa jakies przebarwienia na skorze, pod skora?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grekus1980 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Przebarwień żadnych nie ma ,ale opuchlizna jest znaczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Po zdjeciu gipsu palec moze byc spuchnięty i bolec. Nalezy obserwowac go. Mozna zrobic okład z Altacetu. Jak bedzie nadal bolal itd udac sie do lekarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grekus1980 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 tak,tylko że on mnie nie boli, chyba że próbuje go zgiąć, ale nie moge go do końca wyprostować i zgiąć, choć miałem go ponad miesiąc w gipsie i to tez moze mieć jakiś wpływ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Sorry ale to nie jest forum.przychodniaonline.pl. A jesli uwazasz ze problemem jest to ze po miesiacu nie masz 100% sprawnosci to wnioskuje iz to Twoje pierwsze zlamanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grekus1980 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 to nie pierwsze złamanie, ale pierwsze gdzie po zdjęciu gipsu jest duża opuchlizna.Dla mnie to nie jest normalne dlatego pytam na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 na opuchlizne najelpsze sa oklady z arniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grekus1980 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 dzięki za wszystkie informacje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 To że nie możesz go zgiąć i wyprostować to też normalne. Ja dopiero po tygodniu albo dwóch mogłem pełny ruch palca wykonywać bez żadnego oporu i bólu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...