bialyikar Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Kupiłem router WL-500gp z zainstalowanym OpenWRT. Po podłączeniu routera kablem sieciowym do komputera (Windows XP sp3), nie mogę się połączyć z routerem. Wpisuje adres 192.168.1.1. Kartę sieciową skonfigurowałem ręcznie: IP 192.168.1.2 Maska 255.255.255.0 Brama 192.168.1.1 DNS 192.168.1.1 Po uruchomieniu routera dioda zasilania świeci się jednostajnie (nie miga). Chciał bym na razie wrócić do oryginalnego oprogramowania, ale program dołączony do routera twierdzi, że "Nie znaleziono urządzenia bezprzewodowego w trybie odzyskiwania". Zaznaczam, że weszłam w tryb odzyskiwania (wyłączyłem zasilanie, wcisnąłem reset, podłączyłem zasilanie i puściłem reset) po czym dioda zasilania zaczęła migać co sekundę. Co może być przyczyną tego, że router nie reaguje na IP, oraz jak wrócić do oryginalnego oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrimFandango Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ze strony Asusa pobierz najnowszą wersję pakietu Utilities. http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us W jego skład wchodzą m.in. programy Firmware Restoration oraz Device Discovery. Firmware Restoration służy do wgrywania firmware'u z pominięciem logowania do menu routera (najnowszy firmware do pobrania z w.w. strony). Device Discovery identyfikuje podłączony sprzęt. Powinien wyświetlić nazwę urządzenia i jego adres IP. Domyślny 192.168.1.1 został prawdobodobnie zmieniony. Device Discovery komunkikuje się z routerem na porcie 9999, zwróc więc uwagę czy firewall nie blokuje transmisji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...