Skocz do zawartości
KaxxL

Blad Mysql

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przenioslem jportal na nowy serwer i teraz chce zeby wszystko bylo jak nalezy :/ i staram sie wgrac phpadminem kopie sql i wysakuje takie cos

Błądzapytanie SQL:# ========================================================## Baza danych : db436277# Z dnia 01-15-2009 17:45# Infomonety ()## ========================================================# --------------------------------------------------------## Struktura tabeli dla 'admins'#CREATE TABLE admins(id int( 3 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,nick varchar( 32 ) NOT NULL ,pass varchar( 64 ) NOT NULL ,name varchar( 128 ) NOT NULL ,added datetime DEFAULT '0000-00-00 00:00:00' NOT NULL ,access varchar( 32 ) NOT NULL ,mail varchar( 64 ) NOT NULL ,stat int( 8 ) DEFAULT '1' NOT NULL ,PRIMARY KEY ( id ));MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja#1050 - Tabela 'admins' już istnieje

Jakies pomysly?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde probuje przeniesc sie z yoyo na prywatny serwer netiz.pl.

No i mam problemy :

1)Zamiast polskich liter mam krzaki nie wiem czemu :/ A w nowych wpisach juz litery dzialaja:/ Da sie cos z tym zrobic? bo nie widzi mi sie przepisywanie takie ilosci tekstu:/

2)Ustawiam inna skorke ale ta zmiana mi sie nie zapisuje i zmienia sie automatycznie default.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz jeszcze bazę na tamtym serwerze?? Jeśli się nie mylę to powinieneś mieć możliwość wyboru kodowanie znaków podczas eksportu bazy danych. Sprawdź sobie w w jaki sposób kodowana jest baza danych na nowym serwie i wybierz odpowiednie kodowanie. Inną możliwością jest wykonać konwersję kodowania w jakimś programie, chyba EZHtml miał coś takiego jeśli dobrze pamiętam.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi