Luciano Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam! Zastanawiam się, czy przeszklona ścianka boczna Sharkoon Window Kit pasowałaby do obudowy Cooler Master Elite 330. Czy ktoś może to sprawdzał? Linki: Sharkoon: http://www.cooling.pl/sharkoon-rebel-9-win...ukt,551037.html CM 330: http://www.cooling.pl/cooler-master-elite-...odukt,1754.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Bez znajomości jednej i drugiej obudowy powiem że na 99,9% nie będzie pasować. Wytnij dziurę w swojej obudowie, kup kawałek plexi i będziesz mieć okno, wyjdzie taniej niż 5 dyszek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Najtańsza plexa w BricoMarche 2mm 13zl za 50cm^2 ;) I to okno od Sharkoona to dla mnie tragedia. Za duże bo będzie widać koszyki na napędy ;) Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Manhunt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Widziałem na jakimś forum, jak gościu poprzerabiał kompa i mnie to zainspirowało. Kiedy powiedziałem żonce, że mam nową inicjatywę polegającą na wykonaniu okna w obudowie, powiedziała, że nie wyraża zgody :-) Ale faktycznie jak już, to lepiej samemu powalczyć - większa satysfakcja. Zgadzam się, że przez szybę z Sharkoona będzie widać to, co powinno być schowane :-) Dzięki za pomocne wskazówki. Czym zatem najlepiej ciąć blachę, szlifierką, nożycami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Szlifierka kątowa, Dremel, w ostateczności wyrzynarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Najtańsza plexa w BricoMarche 2mm 13zl za 50cm^2 ;) To chyba już ze stanów by było taniej ściągnąć. Dzięki za pomocne wskazówki. Czym zatem najlepiej ciąć blachę, szlifierką, nożycami? Wyrzynarką, ale brzeszczot do metalu z drobnymi ząbkami. Można też rogi wyciąć otwornicą, rozwiertakiem stożkowym, albo czumś podobnym, a proste krawędzie dociąć wyrzynarką lub nożycami(przy grubej blasze może być ciężko). Szlifierką czy innym dremelem też można, ale musisz mieć do tego warsztat, bo Cię szanowna małżonka przeklnie. To się nadaje do małych robótek a nie do takich dużych otworów. Hardkorowcy obwiercają całe okno małym wiertłem i potem to wycinają a nierówności szlifują albo piłują. Najlepsze wyjście wg. mnie to wyskrobać kilka złotych, i udać się do firmy z ploterem laserowym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...