@hxc Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 tak jak w temacie, mam do wydanie 300zł na pamięci, i zastanawiam się nad czymś. 4gb, bo niedługo vista poleci albo co, na oc ramów się nie znam, ale chciałbym, żeby mi pochodziły conajmniej z 2 lata na jakims lekkim oc. co polecacie? crucial/mushkin/adata/corsair? sam zwracam się w strone 2 pierwszych, aczkolwiek, słyszałem, że adata'y są dobre, lecz ostatnim czasy coś po[gluteus maximus]dły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxsp2 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) A wiec najlepiej poszukac coś z CL5 i jak maja być szybke to zapewne 1066:) Bynajmniej wygladowo do tej kwoty powiny być OCZ-Ddr2-4096mb-Pc1066-Dual-2-X-2048mb-Cl5-Reaper.Raz ze fajne pamiatki a dwa fajne chlodzenie maja i oc mozliwe wieksze.Poszukaj a znajdziesz doba cene;) Edytowane 16 Stycznia 2009 przez maxsp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 a ja bym polecil cruciale 4x1gb 1066 przy cl5 na micronach. allegro >> crucial do wyboru, do koloru [doslownie] cena przystepna i oc bardzo dobre, wizualnie tez ladne [ale kogo to obchodzi :P] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ostatnio na forum dużą popularnością i możliwościami OC cieszą się Kingmax'y 1066MHz i Kingston'y Value 800MHz (na kostkach Micron FatBody - na pudełku będzie oznaczenie FTB). To akurat tańsze propozycje. Jeśli potrzebujesz tylko lekkiego O/C to może coś z oferty OCZ np. Vista Upgrade 2x 2GB poniżej 200 zł. Z zakupem DDR2 warto się pospieszyć gdyż niedługo ceny mają podskoczyć - koniec rozrzutności producentów i wytwarzania kostek poniżej kosztów produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hxc Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) no własnie 2 dni temu kupiłem te kingmaxy, i dzisiaj je oddałem bo nie latały na tych 1066 :E, a te ocz w moim sklepie sa za 235 :E http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...562&katid=3 ale jak sobie montowałem te kingmaxy z moimi goodramami i miałem te 4gb i nie czuje różnicy teraz miedzy 2 a 4 to jest sens kupować? edit editów: zamówilem te ocz'ty 4gb 1066mhz za 235, dzięki za pomoc! Edytowane 16 Stycznia 2009 przez @hxc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...