JaQs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Planuje zakupic w koncu jakies przyzwoite audio do kompa. Problem w tym, ze budzet bedzie nie za duzy (a aktualnie to jest bardzo maly :P ). Ale do rzeczy... Planuje wydac na karte i glosniki ok 600zl. Zalezy mi przedewszystkim na jasnym brzmieniu (ale nie przesadnie czyli dzwiek zupelnie wyprany z basu). To co cieszy to wyrazna gora i srednica. :P Przeczytalem pobierznie pare tematow i w mojej glowie pojawil sie obraz mniej wiecej taki: W wakacje, za taka kase polecane byly Microlaby Solo 6c i Audiotrak HD2. Z tego co czytam, takie zestawienie odpowiadaloby moim preferencja. Problem w tym, ze teraz taki zestaw kosztuje ok 750zl, a tyle raczej miec nie bede tym bardziej, ze zestaw bede skladal wraz z tym na ile beda wynosic moje fundusze. Mysle, ze pierwszym zakupem byly by chyba glosniki (aktualnie korzystam z integry Realtek HD do ktorego podpieta jest mini wieza Samsung MM-29. Dzwiek jest napewno duzo lepszy niz zestawy Creative'a za 200-250zl, ale szukam czegos wiecej). Microlaby ogolnie chyba sa najsensowniejszym zakupem w takim przedziale (z tego co wyczytalem), a po za tym maja wymiary ktore mi w 90% (takie Solo 4c byly by najlepsze jezeli chodzi o wymiary, ale jak z dzwiekiem? Jest to to samo co 6c tylko, ze mniejsze?) odpowiadaja, ladny wyglad no i ponoc brzmia tez ponoc calkiem niezle. :P Nie mam pojecia tylko jaka karte mozna by wziac. Polecane sa Audiotraki - HD2 albo 7.1 HiFi, ale na ta chwile sa troszke drogie. Chyba, ze jest mozliwosc sciagniecia sprzetu taniej z Hong-Kongu to wtedy bylo by to dobre rozwiazanie. Zakupow na odleglosc sie na szczescie nie obawiam. :) Co o tym sadzicie? Edytowane 16 Stycznia 2009 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 7.1 hi-fi to nie bierz bo ona taka hi-fi to nie jest w całokształcie to już na moje uszy X-fi brzmi przyjemniej, Hd2 to zupełnie inna bajka która wyciera X-fi podłogę szczególnie słyszalne na lepszym sprzęcie. Co do głośników poniżej 6c nie schodź nie warto raz że ciężej będzie z ewentualną odsprzedażą słabszych modeli dwa że są po prostu lepsze 6c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Kup lepsze głośniki i tańszą kartę, nie odwrotnie. Dowolne Audigy 2 będzie do tych solo 6/7 w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Pomierzylem teraz wszystko i okazuje sie, ze 6c beda za duze, a dokladniej za glebokie. Mam dosc nietypowe biurko i nie mial bym ich gdzie postawic. 4c ze swoja glebokoscia 20,5 cm bylby idealnie na styk. Tylko, ze z kolei nie wiem jak to gra. Z reszta 6c tez nie wiem, ale o nich mozna uslyszec duzo dobrych slow, a 4c malo osob po prostu ma. Jest ktos na forum kto ma 4c? Na mocy mi nie zalezy bo slucham i tak tylko w obrebie 2m^2 swojego pokoju czyli tam gdzie biurko. Raczej chodzi o jakosc dzwieku. Wtedy moglbym sobie pozwolic na jakas dobra, przyszlosciawa karte muzyczna typu HD2 albo kupic Audigy 2 ZS tak jak mowicie i wtedy wydatki granicza sie do mniej wiecej 450zl. Co sadzicie o czyms takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 kup 6c i 2zs nie inaczej, bo na dłuższą metę będziesz żałował jak kupisz hd2 i 4c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Tylko, ze tych 6c nie mialbym gdzie wstawic... Gdyby nie to, to bym bral 6c oczywiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 gdzie w ogole w tej chwili mozna kupic 6c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 dziewne, bo ja nie widze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 No to nie umiesz szukac. Wystarczy w wyszukiwarke microlab wpisac i pierwszy winik to one... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...