Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje zakupic w koncu jakies przyzwoite audio do kompa. Problem w tym, ze budzet bedzie nie za duzy (a aktualnie to jest bardzo maly :P ). Ale do rzeczy...

Planuje wydac na karte i glosniki ok 600zl. Zalezy mi przedewszystkim na jasnym brzmieniu (ale nie przesadnie czyli dzwiek zupelnie wyprany z basu). To co cieszy to wyrazna gora i srednica. :P

Przeczytalem pobierznie pare tematow i w mojej glowie pojawil sie obraz mniej wiecej taki:

W wakacje, za taka kase polecane byly Microlaby Solo 6c i Audiotrak HD2. Z tego co czytam, takie zestawienie odpowiadaloby moim preferencja. Problem w tym, ze teraz taki zestaw kosztuje ok 750zl, a tyle raczej miec nie bede tym bardziej, ze zestaw bede skladal wraz z tym na ile beda wynosic moje fundusze. Mysle, ze pierwszym zakupem byly by chyba glosniki (aktualnie korzystam z integry Realtek HD do ktorego podpieta jest mini wieza Samsung MM-29. Dzwiek jest napewno duzo lepszy niz zestawy Creative'a za 200-250zl, ale szukam czegos wiecej).

Microlaby ogolnie chyba sa najsensowniejszym zakupem w takim przedziale (z tego co wyczytalem), a po za tym maja wymiary ktore mi w 90% (takie Solo 4c byly by najlepsze jezeli chodzi o wymiary, ale jak z dzwiekiem? Jest to to samo co 6c tylko, ze mniejsze?) odpowiadaja, ladny wyglad no i ponoc brzmia tez ponoc calkiem niezle. :P

Nie mam pojecia tylko jaka karte mozna by wziac. Polecane sa Audiotraki - HD2 albo 7.1 HiFi, ale na ta chwile sa troszke drogie.

Chyba, ze jest mozliwosc sciagniecia sprzetu taniej z Hong-Kongu to wtedy bylo by to dobre rozwiazanie. Zakupow na odleglosc sie na szczescie nie obawiam. :)

Co o tym sadzicie?

Edytowane przez JaQs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7.1 hi-fi to nie bierz bo ona taka hi-fi to nie jest w całokształcie to już na moje uszy X-fi brzmi przyjemniej, Hd2 to zupełnie inna bajka która wyciera X-fi podłogę szczególnie słyszalne na lepszym sprzęcie. Co do głośników poniżej 6c nie schodź nie warto raz że ciężej będzie z ewentualną odsprzedażą słabszych modeli dwa że są po prostu lepsze 6c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomierzylem teraz wszystko i okazuje sie, ze 6c beda za duze, a dokladniej za glebokie. Mam dosc nietypowe biurko i nie mial bym ich gdzie postawic. 4c ze swoja glebokoscia 20,5 cm bylby idealnie na styk.

Tylko, ze z kolei nie wiem jak to gra. Z reszta 6c tez nie wiem, ale o nich mozna uslyszec duzo dobrych slow, a 4c malo osob po prostu ma. Jest ktos na forum kto ma 4c?

Na mocy mi nie zalezy bo slucham i tak tylko w obrebie 2m^2 swojego pokoju czyli tam gdzie biurko. Raczej chodzi o jakosc dzwieku.

Wtedy moglbym sobie pozwolic na jakas dobra, przyszlosciawa karte muzyczna typu HD2 albo kupic Audigy 2 ZS tak jak mowicie i wtedy wydatki granicza sie do mniej wiecej 450zl.

Co sadzicie o czyms takim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi