Skocz do zawartości
Mesmero

Leworęczny Help!

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić myszkę, ale mam problem...

Jestem leworęczny, a większość ciekawych myszek jest profilowana pod prawą rękę.

Dodatkowo mam dość duże dłonie i większość myszek mi po prostu nie leży.

Jak na razie z firm chyba tylko Razer ma coś co by mi odpowiadało.

Chciałbym, aby mysz była z kablem na usb, optyczna lub laserowa (1000-1500 dpi chyba powinno wystarczyć).

Proszę o pomoc. Paradoksalnie to nie jest łatwy zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem leworęczny i mam dość duże dłonie dlatego zdecydowałem się na dwie symetryczne myszki.

Od czasu do czasu korzystam też z myszki prawą dłonią.

Przewodową - Razer DiamondBack 3G i bezprzewodową Logitech VX Nano. Razer pod względem rozmiarów i kształtu obudowy jest prawie idealny, do tego duże, długie, profilowane klawisze oraz gumowana powierzchnia - prawie ideał gdyby nie boczne przyciski wbudowane w tą przezroczystą gumę - muszę uważać by ich przypadkiem nie wcisnąć. Na myszce można swobodnie położyć prawie całą dłoń i mocno uchwycić.

Copperhead powinien mieć ciut wyższy "garb".

Do laptopa i zamienne desktopa korzystam też z Logitech'a VX Nano, jest ona dość mała i wymaga innego chwytu przez co nadgarstek musi spoczywać na podkładce, a myszkę trzeba chwytać palcami. Ale z małych, bezprzewodowych myszek jest chyba jedną lepszych propozycji dla osób leworęcznych. Do tego metalowe kółko MicroGear i rewelacyjne przewijanie tekstu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi