Skocz do zawartości
bartek46op

Obudowa Do 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Postanowiłem zmienić swojego RC-690 na coś lepszego/innego. Tutaj nie ma zbytnio gdzie kabli pochować, do wyciszania się średnio nadaje. Szukam nowej obudowy do 400 zł (i ani grosza więcej chyba że warto). Priorytetem jest cisza, możliwość fajnego ułożenia kabli i na końcu wygląd. Wentylatory już mam: Xthermal PRO 120mm, 2x Scythe S-Flex 1200 rpm, 3x Fander FX-120B + panel Scythe Kaze Master

PS. Nie zależy mi na świecidełkach.

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry że nie w temacie, ale w kwestii technicznej :) Powiedziałeś że w tej budzie nie ma zbytnio gdzie kabli pochować. Z tym się nie mogę zgodzić, ona ma jedno z lepszych cable managment na rynku. Bo przecież wszystkie kable możesz przeprowadzić albo za tylną ścianką albo sówkami, rzepami, jak kto woli. Efekt przynajmniej u mnie jest taki że kabli w obudowie nie ma. Taki off-topic, ale moim skromnym zdaniem do pozbycia się kabli nie ma w budach midi nic lepszego, ktoś powie że Antec 182 Gun metal - owszem ale cena powala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu po czasie mi się ta obudowa przestała podobać i chcę ją zmienić na coś co mnie na długi czas zadowoli. Oglądałem się za Antec P182 i znalazłem za 499zł. Sprzedam SQD i dopłacie do Anteca. Wydaje mi się to najlepsze rozwiązanie, tymczasem dysk powisi na gumkach. Ten Antec na pewno nie jest obudową na pół roku. Może wyda wam się to głupie ale czego się nie robi by być szczęśliwym ;) Wydaje mi sie że ta obudowa jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio anteca P182 za 300zł kupiłem na Allegro, fakt używany, ale niema śladów używania więc jak nówka :] a jeszcze parę dodatkowych wentylków dostałem :)

Obudowa fakt bardzo fajna, ale 500zł to bym za nią nie dał :/ zwłaszcza za niemożność przykręcenia napędów, tylko wszystko na szynach :/

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem i znowu tak ciasnego nie ma, nie ominie mnie kupowanie przedłużaczy dla zasilania procka i mobo bo ten pierwszy za krótki a tego drugiego chcę za ścianką schować. Nie mogę znaleźć nigdzie używanej ale będę szukał. Widzę że zdrożały.

QRVICH ok ale już kilka osób się o nią dobija chyba że dasz więcej jak 150 ;]

Jak mi nie wystarczy na P182 to mam na oku:

Lian-Li PC-60F

http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=33368

Lancool K7

Antec Nine Hundred

Ten LianLi mi się podoba. Co sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam się szczerze, że ja bym jeszcze poważnie rozważył Zalmana GS 1000. Jakościowo jest podobno taki sobie (do Lian Li czy Lancool nie da się porównać), ale potencjał wentylacyjny i wygoda użytkowania trudna do pobicia. Szczególnie, że dyski są tłumione i wkładane od frontu. Jedyne, co martwi to skąpe wyposażenie wentylacji, co Ciebie nie dotyczy, a także brak filtrów. Gdyby jednak miało mi nie zależeć na wentylacji, a na wyciszeniu to wziąłbym Lian Li B25B.

Pozdrawiam

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Labovsky z nieba mi spadłeś :) Ja myślałem że ta buda kosztuje więcej. Tutaj fajnie kolesiowi wyszło: http://forum.pclab.pl/t408021.html

Co do tego LianLi - mało zdjęć coś. Chciałbym zobaczyć jak to w środku wygląda bo wygląd ma niebanalny - rzadko ludzie mają takie w domach. I kwestia Scythe Kaze Master - czy się drzwi domkną. W sumie fajna ta obudowa, 3 wentylatory wydaje mi się że powinny wystarczyć no i jest aluminiowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Reactora, którą podałem przy Lian Li B25B jest link do strony samego Lian Li z tą obudową, więc można ją dokładnie obejrzeć.

BTW. Duża jest przewaga obudów aluminiowych nad stalowymi?

W jakim sensie? W temperaturowym żadna wbrew pozorom. To po prostu bardziej szlachetne tworzywo niż stal.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi