Skocz do zawartości
LEON2000

Spalony dźwięk? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem tweaka i zachciało mi się posłuchać muzy .Włączam winampa a tu cisza ,więc sprawdzam wszystko po kolei i wszycho wygląda na ok .Myślałem że może wywaliło stery pod Xp więc odpaliłem milienium a tu tak samo .

Karta wykrywana jest przez sytemy (nawet zainstalowałem najnowsze stery)Podłaczałem słuchawki pod wyjście i też głucho. Dzwiękówka to integra z płytą przez ostatni rok jechałem na fsb 143/147 (pci nie chce mi się dzielić) czy to mogło być przyczyną nagłej śmierci dżwięku?(dziś po południu wszysto jeszcze było ok) A może są inne zawiłości które powinienem sprawdzić ?

jest szansa na zmianę płyty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A głośniki? Sprawdzone?

Przecież chyba pisze, ze słuchawki podłączył pod line out :D

Sprawdź urządzenia audio w panelu sterowania i oblookaj mixer czy czasem czegoś na mute nie masz.

To jako pierwsze sprawdziłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mialem jeszce msi , to integra mi padla - objawialo sie to tym , ze jak winampa odpalilem , to dawalem play - w analizatorze widma pojawil sie sygnal i jakby zamarzl , nie pomagalo przesuwanie suwakiem po utworze - format nie pomogl

aha !1 nawet pamietam moment jak mi dzwiekowka padla - odpalam winampa i nagle trzask ! w glosnikach i qpaaa

bardzo mi przykro - kup sobie sb live albo sb128 pci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś przeczytałem, że najprędzej od wysokiego PCI padają integry :(

U mnie winamp normalnie działa(tylko dzwięku nie ma :P ) żadnego trzasku nie było(stało sę to może przy starcie kompa)

Zamiast dokupywać dżwięk postaram się aby wymienili mi w sklepie na lepszą płytę :P z dobrym dżwiękiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zintegrowanych kart to też już kilku kumplom padły więc tobie pewnie też. To prawda, że czasem padają od pci, ale nie jestem w 100% przekonany. Wymienią ci na pewno :-)

Mam nadzieję że w 8rda+ to się nie zdarza... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta znowu mnie zaskoczyła :) .Przed chwilą włączyłem kompa ,przesłuchałem chrześniaka który ja ko ostatni miał styczność kiedy dżwięk jeszcze był. powiedział że muza grała do samego wyłączenia przez niego komputera.Więc włączyłem winampa aby mu pokazać że nie gra A TU ZDZIWIENIE Wszycho OK :P :? (Nie będzie nowej płyty :cry: )

Podejrzewam .że jakiś tranzystor lub scalak się zablokował i dopiero po nocy się odblokował :wink: .

Nie ma jak nowe doświadczenie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...