Skocz do zawartości
trymek

Samoczynnie ścieminiajacy Sie Monitor Crt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam monitor crt LG Flatron 775FT od ośmiu lat i chciałem opisać dziwny problem.

Otóż czasem przeglądając strony www czy grając w css(tylko w to gram) monitor traci jasność tak na oko do 10/100 wg skali w OSD.

Dzieje się to schodkowo aż do minimum(na oko), po czym monitor wraca do normalności.

Zaraz odpowiecie wszyscy, ze monitor siada i w sumie to jest całkiem logiczne, ale zauważyłem to dopiero od wczoraj czyli od momentu przesiadki(tymczasowej) na Infinity SLi M2 i brisbane 4000+ i to mi nie daje spokoju...

A moje lamerskie pytanie brzmi:

czy może to być wina jakiegoś walniętego elementu płyty głównej czy mamy tu do czynienia z czystym przypadkiem i rzeczywiście coś się dzieje z monitorem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci, że u mnie też monitor CRT dziwnie się zachowuje po przesiadce z Radeona 9800Pro na GeForce 8800GTS 512. Ni stąd, ni z owąd obraz na monitorze nagle się ściemnia, chwile tak zostaje i potem wraca do normalnych ustawień. Zastanawiam się czy jest to może wina przejściówki przez którą CRT jest podłączony do karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam jeszcze do srody poczciwego crt podobnego do twojego i zyje juz chyba 10 rok ten monitorek :D 0 problemow po wielu wielu zamianach konfiguracji sprzetowej.

monitor masz podlaczany przez przejsciowke? jesli tak to sprawdz czy wszystko jest solidnie przykrecone wlozone itd.

zlacza w kilkuletnich monitorach czesto sa juz w kiepskim stanie - moze po prostu "czasami" tkniesz go noga pod biurkiem i przygasa? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj podczas grania w CSS, ekran zrobił się cały czarny i pomogło dopiero wyłączenie i ponowne włączenie monitora.

monitor masz podlaczany przez przejsciowke? jesli tak to sprawdz czy wszystko jest solidnie przykrecone wlozone itd.

Sprawdziłem to jako pierwsze, ale może spróbuję inna przejściówkę podłączyć...

zlacza w kilkuletnich monitorach czesto sa juz w kiepskim stanie - moze po prostu "czasami" tkniesz go noga pod biurkiem i przygasa? :D

Nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi