Skocz do zawartości
Bartez89

Bardzo Tani Laptop Dla Studenta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Chciałem prosić Was o poradę.

Szukam jakiegoś bardzo taniego laptopa, żeby robić sobie notatki na wykładach.

Laptop ma służyć tylko do tego celu, tylko jakaś aplikacja pozwalająca na pisanie, może chodzić nawet pod linuxem.

Cena myślę że max do 300zł.

Wiem że za takie pieniądze cudów nie będzie, przeglądałem allegro i jest sporo ofert używek, z tym że większość jest niekompletna.

Zależy mi też na wielkości laptopa, jako że mam kawałek do szkoły i muszę cisnąć się w 3 autobusach to wolałbym aby był to stosunkowo niewielki sprzęt który upchnę do plecaka.

Co do baterii to dobrze żeby trzymała chociaż te 30 minut, ogólnie dostęp do gniazdka zawsze się znajdzie, ale wiadomo że czasem trzeba sprzęt odpalić gdzieś gdzie akurat tego prądu brak.

Możecie coś polecić ?

Chociaż jakieś ogólne wskazówki czego szukać, a co omijać szerokim łukiem.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celuj w coś z procesorem Pentium III Mobile, zegar co najmniej 500MHz

Absolutne minimum RAMu, to 128MB, najlepiej jakby miał 192 lub 256MB - postawisz to w miarę wygodnie na Windows 2000 Pro. Kupuj raczej popularne marki - Dell, Toshiba, Compaq - marki renomowane, ale mało popularne jak np. japoński NEC, cierpią na brak cześci. Spróbuj ustrzelić coś na licytacji, da się wyrwać taniej od Kup Teraz.

Warto moim zdaniem zainteresować się Compaq Armada, przykładowo tutaj koleś ma kilka do sprzedania:

http://www.allegro.pl/item524202828_compaq...10gb_gw_fv.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi