Skocz do zawartości
qos

Antec Three Hundred Vs Cooler Master Dominator 690

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą obudowe wybrać?

• Antec Three hundred
      18
    • CM Dominator 690
      25

Rekomendowane odpowiedzi

Do chłodzenia ok obydwie bedą dobre, jeśli dobrze poustawiasz wentylatory. Nie zrozum mnie źle ale w przypadku chęci posiadania ciszy musisz mieć ciche komponenty, sama obudowa nic nie da.

Tak, ale kiedy masz ciche komponenty, wiele zależy już od obudowy. A ten antec do wyciszania się średnio nadaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antec three hundred jest maly ?.

A co Ty tam masz, ze brakuje miejsca ?.

U siebie w antcu mam normalna plyte atx + gtx 285 + zasilacz + 3 dyski + 2 napedy optyczne + stacja dyskietek + 4 wentylatory (3 x 12 cm + 1x 14 cm) + gąbki wyciszajace i mam duzo miejsca w srodku:

Dołączona grafika

Na fotce nie ma karty grafiki, zeby bylo widac ulozenie kabli. Do tego ta fotka byla robiona z miech temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antec three hundred jest maly ?.

Trochę krótki jest i nie ma żadnego zarządzania kablami :) CM jest 4.5cm dłuższa

Faktycznie CM690 jakością wykonania nie grzeszy dlatego przy kupowaniu nawet go nie brałem pod uwagę.

Też wybierałem z dwóch: Antec 300 a CM590 i wybrałem tą drugą i wiem że dobrze zrobiłem bo zapłaciłem mniej i mam dużo lepszą budę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie w sprawie tego Antka - czy faktycznie jest problem z zainstalowaniem w nim niektórych sporych kart (dluższych od 10,5 cala?) m.in. radeona 4870? Wspominają o tym w tej recencji: http://www.circuitremix.com/?q=node/140&page=0%2C5

Ogladalem ją dziś na giełdzie i juz mialem brac gdyby nie fakt, ze facio mial ostatnią i niestety ryśniętą z boku. Budka Antec'a jest b.fajna i wlasnie wybieram z dwóch wymienionych w temacie, a nie zwykłym kupować obudowy przy kazdej wymianie grafiki....

Edytowane przez mayk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem CM690. 

Bardzo fajna budka. Można bardzo fajnie kabelki ułożyć i WC/LC też można bezproblemowo zmieścić. 

Blacha dosc gruba nie rezonuje, nie ma dużo zbędnych otworów. 

+1 dla CM690

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym uniknąc w przyszłości biegania z miarką po sklepach i mierzenia kart ;) tą co planuję kupić na tą chwilę (radeon 4850) raczej wejdzie, bo ten cooler master 690 jest lekko...hmmm....tandetnie wykonany (szczególnie te plastikowe - niby-chromowane listewki na froncie...i fatalne imo działanie wlaczników power i reset).. obejrzałem dziś obie i jakoś antec zrobił lepsze wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputronik mam pod domem więc nie zapłace za przesyłkę ;) poza tym wole to obejrzeć czy nie dostałem poobijańca jakiegoś (kurier to też człowiek, cośtam mu może czasem upaść ;) )

niemniej dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie CM690

+ dwa 120mm na topie

+ PSU na dole

+ dyski montowane w poprzek obudowy

+ możliwość zamontowania wentylatora wiejącego na tył mobo.

- 1x 120mm front

Sam mam anteca ale jak ja go kupowałem to był po ~150zł...

- z tyłu jest mało miejsca na kable ;/

- trochę mała

+ 2x120mm front

+ 1x140mm top

- 3 zatoki 5,25cali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez miałem taki dylemat. Wybrałem Dominatora.

Zalety Dominy:

- wieksza

- wiecej wentyli

- usb na gorze

- przeplyw powietrza od dolu

Wady:

- nie pasuje otwor pod zasilacz na dole obudowy (zasilacz beQuiet DarkPower)

- troche tandetne usb na gorze

- ciezko sciaga sie przedni panel, ale na szczescie rusza sie go prawie wcale.

- łopatki wentylatorów tłoczące powietrze do środka, na lewej ścianie budy, przy dużych prędkościach tną powietrze blisko "plastra miodu" przez co wydaja charakterystyczny głośny świerkot. Żeby tego uniknąć musiałem zrobić sobie dystans ze starego Scythe Ultra Kaze(wywalone bebechy). Ale to chyba w każdym "plastrze miodu" tak będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi