Skocz do zawartości
bagienny

Prędkość Zm-80 Na Baterii

Rekomendowane odpowiedzi

Howgh!

Czy którys z szanownych forumowiczów zna sposób na zmuszenie procesora AMD Turion ZM-80 do pracy z pełną częstotliwością pod Vistą przy zasilaniu bateryjnym? Maksimum jakie udaje mi się osiągnąć to 1050Mhz a w planie zasilania prędkość procesora ustawiona na min - 80%, max - 100%. Jakiś sposób? RMclock nie rozpoznaje procesora, więc sobie go moge pod ogon wsadzić :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki sam efekt uzyskasz konfigurując opcje zasilania .....

Nie, napisałem przecież:

Maksimum jakie udaje mi się osiągnąć to 1050Mhz a w planie zasilania prędkość procesora ustawiona na min - 80%, max - 100%.

A min-max na 100% również nie dało efektu ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki już chyba urok pumy. Na nootebookcheck w którejś recenzji też wspomnieli, że na baterii nie można rozpędzić procka do nominalnej prędkości.

AMD Overdrive się udało - tak twierdzi i on i CPU-Z. Widocznie słabo próbowali. Edytowane przez bagienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oni tam nie szukali sposobu na 100%, tylko stwierdzili to co cpu-z pokazuje ;)

A CPU-Z to w sumie jak zauważyłem sam bzdury pokazuje ;P Pokazuje 2100 jak pracuje z 1050 (można sprawdzić prostym testem, np: superpi na małej dokładności).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi