bagienny Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Howgh! Czy którys z szanownych forumowiczów zna sposób na zmuszenie procesora AMD Turion ZM-80 do pracy z pełną częstotliwością pod Vistą przy zasilaniu bateryjnym? Maksimum jakie udaje mi się osiągnąć to 1050Mhz a w planie zasilania prędkość procesora ustawiona na min - 80%, max - 100%. Jakiś sposób? RMclock nie rozpoznaje procesora, więc sobie go moge pod ogon wsadzić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 OK, jakby to komuś było potrzebne - AMD OverDrive zrobił wszystko jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 taki sam efekt uzyskasz konfigurując opcje zasilania ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 taki sam efekt uzyskasz konfigurując opcje zasilania .....Nie, napisałem przecież: Maksimum jakie udaje mi się osiągnąć to 1050Mhz a w planie zasilania prędkość procesora ustawiona na min - 80%, max - 100%. A min-max na 100% również nie dało efektu ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 taki już chyba urok pumy. Na nootebookcheck w którejś recenzji też wspomnieli, że na baterii nie można rozpędzić procka do nominalnej prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) taki już chyba urok pumy. Na nootebookcheck w którejś recenzji też wspomnieli, że na baterii nie można rozpędzić procka do nominalnej prędkości.AMD Overdrive się udało - tak twierdzi i on i CPU-Z. Widocznie słabo próbowali. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez bagienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 oni tam nie szukali sposobu na 100%, tylko stwierdzili to co cpu-z pokazuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 oni tam nie szukali sposobu na 100%, tylko stwierdzili to co cpu-z pokazuje ;)A CPU-Z to w sumie jak zauważyłem sam bzdury pokazuje ;P Pokazuje 2100 jak pracuje z 1050 (można sprawdzić prostym testem, np: superpi na małej dokładności). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...