lhorror Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ktoś testował oba modele? Szukam solidnego chłodzenia na Q6600 G0 i waham się pomiędzy tymi dwoma modelami. Tylko bez propozycji kupna WC, bo starczy mi kłopotów z tym prawdziwym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Jak pasyw, to Ninja. Jak aktyw, to Mugen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszek Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Pasyw na quadzie odpada. Obadaj nowego Mugena 2. W Cooling.pl chyba mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Mugen 2 niestety odpada. Właśnie zauważyłem, że jeden i drugi jest na kołki :| jak wypada ZALMAN CNPS9700 NT w porównaniu do Mugena (1) pod względem wydajności? Edytowane 20 Stycznia 2009 przez lhorror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Do nich na pewno mozesz dokupic SRK. Wiec nie na kolki , a na backplate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) ale mugen 2 jest chyba juz na śruby i backplate? :blink: Też mam dylemat, ten zalman, czy mugen 2 i boje się czy mugen zmieści mi się do budy (nzxt apollo crafted series) ^_^ Edytowane 20 Stycznia 2009 przez kacp3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Zdecydowałem się w końcu na tego Zalmana i nie żałuję. Na boxie przy 295 FSB w stresie miałem 76 na procu i do 95 na rdzeniach. Na Zalmanie na 400 i mnożniku 8 w stresie mam 54 na procu i do 72 na rdzeniach (przy obrotach optimal, czyli rozpędza się do 2100 max). Jak komuś nie przeszkadza, że słychać jak pracuje to jest rewelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Rewelka to to taka straszna nie jest... Ja na wodzie mam przy 3.2 GHz na Q6600 G0, Vcore kolo 1,25V jakies 38-40 na rdzeniach max, temp CPU pokazuje w okolicach 32-34 Oczywiscie full stres po godzinie orthosa i przy wentylatorkach na 5V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 spróbuj intel burn test, czy też ci wyjdzie jak po orthosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Zdecydowanie jednak lepszym wyborem jest Mugen 2. Tutaj masz już montaż na śrubki do tego naprawdę niezła wydajność. Ninja 2 i Mugen 1 zdecydowanie MOCNO cierpią na brak pożądanego montażu. Co do Zalmana... mimo wszystko cena do wydajności nie jest za specjalna. Ponad to tutaj masz bardzo ciężko wymienialny wentylatory, który do najlepszych nie należy. Moim zdaniem Zalman teraz nie ma jakieś ciekawej propozycji. To już lepiej Xigmateka coś wziąć, też bardzo dobrze się sprawuje, a podobny przedział cenowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...