Skocz do zawartości
MariuszDW

Bluesoleil 6.2 Oem - Licencja

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym, że na Windę x64 nie ma sterów do mojej komórki (SE k750i), sprawiłem sobie w końcu adapter bluetooth z Bluesoleil 6.2

Bardzo mi się spodobał ten soft: przeglądanie/wysyłanie SMSów bez podchodzenia do komórki, Dial-up, pilot do kompa, książka adresowa, dostęp do zawartości karty pamięci i wewnętrznej pamięci telefonu :)

Mam pewne wątpliwości co do licencji na użytkowanie tego softu:

1. Czy to prawda, że nie można zrobić żadnego uaktualnienia do nowszej wersji (obecnie 6.4)?

2. (ważniejsze) Czy to prawda, że można stracić bezpowrotnie licencję (przełączenie na demo) przy podłączeniu innego adaptera?

Ktoś się orientuje w tych kwestiach?

A tak na marginesie, bardzo fajny wynalazek, szkoda, że wcześniej nie kupiłem. Dla jaj sparowałem adapter z modułem w LiveBox'e i elegancko działał interent :D Niestety w LB bluetooth jest w standarcie 1.2 więc w porywach 60kB/s, chociaż adapterek niby chodził w trybie 3Mbit/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie patrzyłem i tam jest informacja, że tylko zakupione u nich oprogramowanie upoważnia to bezpłatnych uaktualnień kolejnych wersji 6-stki.

W międzyczasie zainstalowałem sobie ściągniętą od nich 6.4 na Win7 i śmiga. Nic się nie pluje z limitem 2MB. Opcja "kup" jest wyłączona, tylko "uaktywnij" jest dostępna, ale nie wciskałem, bo jeszcze wybuchnie...

Na 6.2 na Viście obie te opcje są "szare".

Tak gdzieś, coś czytałem i się trochę cykam kombinować.

post-132452-1232380207_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi