Skocz do zawartości
Gumis88Krk

Tv Cyfrowa Od Upc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

w Marcu kończy mi się umowa w UPC i zastanawiam się nad nowa umową z TV Cyfrową (pakiet MAX i nagrywarka bez hd) zastanawiam się czy UPC oferuję aż taki dobry obraz w cyfrze, aby można było odczuć różnice? dodam że mam zwykły tv 29" PHILIPSa 100Hz jakby to było ważne.

Kolejne pytanie to rodzaj kabla, chodzi tutaj o dobry kabel euro, zastanawiałem się nad tym od PROLINKa z pełnym RGB, chyba że macie jakieś inne sprawdzone? podejrzewam że od "nich" znów dostanę kabelek za 7,99 z OBI który będzie miał przebicia jak przy starym dekoderze C+ więc wole się przygotować niż odsuwać meble 3x.

No i w końcu ostatnie pytanie o pilota od dekodera, w instrukcji na stronce UPC wyczytałem że możliwe jest "dostrojenie" pilota od dekodera tak, aby można było sterować nim tv i ew. dvd? jak to wygląda w praktyce? czy ja coś źle zrozumiałem?

z góry dzięki za odpowiedzi :wink:

EDIT:

Czy jest możliwość zgrania nagranych filmów z nagrywarki na komputer?

Edytowane przez Gumis88Krk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Edit

Nie da się mimo tego że jest usb z tyłu ;/. Mam nagrywarkę z HD i nie ma tam żadnego strojenia pilota bynajmniej nie widziałem. Tak mi się wydaje , że kanały w HD to troche bez sensu oglądać na zwykłym TV ;) aczkolwiek jakaś różnica będzie bo chociaż 1024x768 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Edit

Nie da się mimo tego że jest usb z tyłu ;/. Mam nagrywarkę z HD i nie ma tam żadnego strojenia pilota bynajmniej nie widziałem. Tak mi się wydaje , że kanały w HD to troche bez sensu oglądać na zwykłym TV ;) aczkolwiek jakaś różnica będzie bo chociaż 1024x768 .

biorę tylko tv cyfrową, bez kanałów HD :)

tutaj instrukcja do pilota strona 7 i 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wykupiony zwykły pakiet cyfrowej za 10 zł ze zwykłym dekoderem. Jakość jest dla mnie zajefajna. To nie to co analog :D Ale nie bardzo wiem, jak to będzie na normalnym telewizorze. Oglądam na LG 37' Full HD. Minus, pare razy zawiesił się dekoder :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow hula :). Może jeszce jakiś patent na to usb z tyłu :P ??

czyli pilocik da się dostroić, mała ulga bo nie lubię się bawić kilkoma pilotami żeby oglądać tv ;)

Czy jest mozliwosc sortowania programow na cyfrowej kablowce w UPC?

Przyłączam się do pytania, jakby na to nie patrzeć to duże ułatwienie w użytkowaniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma takiej możliwości. Dość dziwnie jest to rozwiązane, bo np. tvn24 jest na kanale 333, tvnturbo 117, dużo rzeczy jest porozrzucane. Numeracja do 800 coś :) Także pierwsze dni użytkowania polecam razem z wykazem kanałów w ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma takiej możliwości. Dość dziwnie jest to rozwiązane, bo np. tvn24 jest na kanale 333, tvnturbo 117, dużo rzeczy jest porozrzucane. Numeracja do 800 coś :) Także pierwsze dni użytkowania polecam razem z wykazem kanałów w ręce.

Trochę to beznadziejne, mogli chociaż stacjami ułożyć, no ale trudno, będzie trzeba listę druknąć.... <_<

Edit:

A jak wygląda kwestia podłączenia tego Boxa, coś w stylu magnetowidu? że główny kabel ant. do boxa i z boxa jest wyjście do TV, czy tv i box można podłączyć osobno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykaz dostajesz razem z dekoderem. Przychodzi koleś, wszystko sam podłącza, o nic się nie pyta. Jest tak jak piszesz, kabel antenowy do dekodera i z dekodera do tv jakiś czarny wychodzi :D. Nie wiem jak fachowo się nazywa. Musisz tylko wiedzieć, czy masz dobry sygnał na tej kablówce, bo z trakcie strojenia tego dekodera szuka jakichś zakresów, jeżeli sygnał będzie słaby to i jakość będzie gorsza.

Edytowane przez Zieger69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi