radziuinblack Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam! Mam mały, problem, ponieważ mój sąsiad dał mi do "zrobienia" komputer. Jest to desktop od HP, wszystko śmigało pięknie na nim aż mniej więcej do paru dni temu. Od tego czasu przestało działać USB. Poczatkowo podłączyłem do niego (na próbę) jakiegokolwiek Pena - nie widzi, ale pen się świeci. Następnie podłączyłem bezpośrednio N-Gage'a - komórka wykrywa iż jest podłączona, ale w Windowsie nadal nic. Próbowałem zreinstalować, odinstalować i instalować na nowo sterowniki od płyty głównej, jednak nic się nie zmieniło. Zauważyłem, że XP jedzie na SP1, więc zainstalowałem SP2, wgrałem na nowo sterowniki. iii.... nadal nic. W menadrzeże zadań nie ma żadnych błędów. Gniazdka jak z przodu tak i z tyłu nie działają. Jakieś sugestie jak rozwiązać problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 sprawdził bym połączenia, te przednie to pewnie na kabelkach wiszą i mogły się jakoś wysunąć i stracić połączenie. To fajniejsza opcja, mniej fajna jest taka, że kontroler usb na płycie padł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Sprecyzuj: nie widzi żadnych urządzeń, czy tylko nie widzi urządzenia do zapisu (pendrive, przenośny dysk, komórka w trybie pamięci masowej etc.). Jeśli to drugie być może system próbuje przypisać urządzaniu literę dysku zajętą przez inne urządzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jeśli system nie wyrzuca błędu sterownika/nierozpoznanego urządzenia a wszystkie urządzenia USB nie działają. To wina jest po stronie sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 seb - nie działa cokolwiek podpięte pod USB, czy to jest aparat, pendrive, komórka czy drukarka. toman - dokładnie, nic nie wyrzuca, żadnych powiadomień. Mogę jeszcze spróbować odpalić jakiegoś Damn Small Linuxa żeby się załadował na ramie, i zobaczyć czy tam USB będzie działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...