NumeroUno Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam, mam problem z nagrywarką Samsunga: TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D. Chciałem nagrać pare filmów na płytkę: Omega i Think Xtra (DVD-R), ale po nagraniu (dość długim, bo przekroczyło to co pokazuje Nero) na płycie były widoczne naprzemiennie paski ciemny i jasny (nagrane i czyste). U mnie na LG takie coś nie ma miejsca.. Właściwości napędu dysków optycznych Opis urządzenia TSSTcorp CD/DVDW SH-S182DNumer seryjny SH-S182DFirmwareFirmware Revision SB02Rozmiar bufora 2 MBProducent Toshiba-SamsungTyp urządzenia DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAMInterfejs ATAPI Writing Speeds DVD+R9 Dual Layer 8xDVD+R 18xDVD+RW 8xDVD-R9 Dual Layer 8xDVD-R 18xDVD-RW 6xDVD-RAM 12xCD-R 48xCD-RW 32x Reading Speeds DVD-ROM 16xCD-ROM 48x Supported Disk Types BD-ROM NieobsługiwaneBD-R NieobsługiwaneBD-RE NieobsługiwaneHD DVD-ROM NieobsługiwaneHD DVD-R NieobsługiwaneHD DVD-RW NieobsługiwaneDVD-ROM ReadDVD+R9 Dual Layer Read + WriteDVD+R Read + WriteDVD+RW Read + WriteDVD-R9 Dual Layer Read + WriteDVD-R Read + WriteDVD-RW Read + WriteDVD-RAM Read + WriteCD-ROM ReadCD-R Read + WriteCD-RW Read + Write Proszę o pomoc, czy coś jest nie tak z laserem zapisującym czy to coś innego i czy da się to jakoś naprawić, z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Miałem cos takiego na nagrywarkach laptopowych.. po 2 stosujesz płyty niskiej jakosci ( jesli Think xtra jest X16 to to jest fajna płyta bo testowałem je i mam kilka w domu ale juz seria x8 to porazka... ) 2 raz nagrane i juz było ok ... racej bym tu stawiał na bład programu do nagrywania... lub jakis proces przyblokował.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NumeroUno Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 No to jest 8x, ale na LG nagrywa normalnie :) Mam Nero 6 albo 7 wersje, to chyba nie przez to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...