LPKorn3324 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Niektórym zadanie pytania zajmuje trochę czasu, mi zajęło z 5 lat ;) Mam neta z kablówki - modem Motorola SB5100 i mogę (jak dotąd to robiłem) podłączyć go do PC za pomocą USB jak i do karty sieciowej. Zastanawiało mnie jednak jaka jest różnica w tych dwóch metodach? Na sieciach kompletnie się nie znam, kiedyś próbowałem podłączyć modem do karty sieciowej ale coś mi się to nie udawało. Tak więc jak ktoś jest na tyle cierpliwy to byłbym wdzięczny za małą radę - czym lepiej modem podłączyć + jeżeli odp brzmiała by za pomocą karty sieciowej to JAk to zrobić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Usb ma to do siebie, ze nie jest w stanie jednoczesnie wysylac i odbierac... np tp. Jesli masz lacze conajmniej 6 mgabitowe to prawdopododbnie bedziesz mial problemy z osiaganiem satysfakcjonujacych rezultatow-wynikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 mam łącze 6 mb/512 kbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 zawsze lepiej przez rj-45 oczywiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 rj45 jest zalecane do sieci więc po co używać co jest przewidzane do czegoś innego:) poza tym USB czasem potrafi zerwać połączenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 k, a powiedzcie mi mistrze jak to zainstalować? Sieciówke mam zintegrowaną z mobo wiec stery były zainstalowane z mobo, jak podłączałem jakiś czas temu do sieciówki to neta po prostu nie było. Gdzieś tam na www providera wyczytałem ze muszę im podac nr karty sieciowej - wystarczy to zrobić i zacznie działać czy jescze jakieś inne sterowniki itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Jesli przelaczasz sie z USB na sieciowke lub odwrotnie to po tym zawsze musisz zresetowac modem, inaczej nie zalapie. Zgloszenie adresu MAC karty sieciowej moze, ale nie musi byc wymagane i jesli po restarcie modemu po podlaczeniu do sieciowki internetu wciaz nie bedzie to wowczas zadzwon i spytaj co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...