paweldnb Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Mam mały problem .Przy Małym oc na 2.75GHz procesor śmiga aż miło :) ale jak dam 3GHz to komp raz startuje raz nie / monitor się włacza raz nie podmieniałem na gf7300 i to samo / .Czy ktoś kręcił na 3 GHz Ps. dodam ze rev proc to G2 ja jajku birsbare czyli 65mn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 moim zdaniem to wina MoBo, nie przejmuj sie ja mam athlona x2 5200 i maks na 3.0 mi idzie a jego oryginalne taktowanie to 2,7. powyzej 3 mam to samo co ty, zero reakcji albo inne dziwne akcje ;p pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ja tak miałem na zasilaczu iboxa :-) Jak wymieniłem na feel III to odrazu ładnie taktowanie idzie nawet do 3.3GHz bez problemu, wyżej to już tylko z napięciami muszę się bawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 'SpectatorX' moze masz racje a u mnie by sie to nawet zgadzalo poniewaz mam lipny zasilacz :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldnb Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja tak miałem na zasilaczu iboxa :-) Jak wymieniłem na feel III to odrazu ładnie taktowanie idzie nawet do 3.3GHz bez problemu, wyżej to już tylko z napięciami muszę się bawić. AM2 Athlon 64 x2 4800+ 65nm Birsbare @ 2750mhz |Asus M2V-MX|2 x 1GB Patriot 4-4-4-12 @ 800MHz |MSI Radeon HD4850 bez OC|ModeCom MC-400 ATX 2.0 PFC 400 W sprzęcioch jak wyżej A o ile więcej mocy bierze procek @ 2750 a ile @ 3000 a i opcjach biosu dałem overclock 20% a może tak by manualnie tylko nie wiem jak dokładnie podnosić bo są rożne szkoły nawet nie znam max Vcore a mnożnik jest do 12,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Poczytaj poradniki, chyba nawet na forum jest jakiś. Jak nie to zostaje google, wpisz podkręcanie k8, albo podkręcanie am2 i znajdziesz masę poradników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldnb Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Poczytaj poradniki, chyba nawet na forum jest jakiś. Jak nie to zostaje google, wpisz podkręcanie k8, albo podkręcanie am2 i znajdziesz masę poradników. hm.. problem z podkręcaniem się rozwiązała tylko nie znam granicy dla tego akurat modelu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 kombinowalem z moim procem przez godzine i udalo mi sie osiagnac 3,1ghz. podkreslam ze wczesniej dalo sie tylko 3,0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 hm.. problem z podkręcaniem się rozwiązała tylko nie znam granicy dla tego akurat modelu :) To kręć ile wlezie, granicę w końcu trafisz, jak nie procka to płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 niestety lipa, po kilkinastu minutach pojawil sie blue screen i restart ;( maks mojego sprzetu to 3,0 ghz, czego to wina? 95%plyta 5%zasilacz nie wierze ze 3,0 to maks proca bo czytalem na wielu forach ze z 5200+ da sie 3,5 nawet wyciagnac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ja bym obstawiał że 65% zasilacz a 35% płyta. Jedno i drugie jest lipne. Zasilacz lepiej wymień, ja bym na Twoim miejscu nic nie kręcił przy noname. Płyta to też nie żaden demon do OC więc nie licz na dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldnb Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ja bym obstawiał że 65% zasilacz a 35% płyta. Jedno i drugie jest lipne. Zasilacz lepiej wymień, ja bym na Twoim miejscu nic nie kręcił przy noname. Płyta to też nie żaden demon do OC więc nie licz na dużo. rozgryzłem płytę... i największy mnożnik jaki idzie to 239 x 12,5 :( na więcej moja płyta nie pozwala . Po za całym cudem wsadziłem mniej prądożerną kartę graficzna X500 przy i tej karci vcore skakało z 1,280 do 1,1 V pod obciążeniem WNIOSEK: zmiana mobo na GA-MA770-DS3 ponoć ma całkiem niezłe oc :) ale to jak wróci moja wypalarka/napęd z serwisu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 niestety lipa, po kilkinastu minutach pojawil sie blue screen i restart ;( maks mojego sprzetu to 3,0 ghz, czego to wina? 95%plyta 5%zasilacz nie wierze ze 3,0 to maks proca bo czytalem na wielu forach ze z 5200+ da sie 3,5 nawet wyciagnac! Jakie dajesz napięcie?? Spróbuj się pobawić 'Vid' w zależności od mnożnika procesora... U mnie jest tak, że np. 'vid 667' nie działa z mnożnikiem x10, natomiast z defaultowym już śmiga znakomicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 napiecie probowalem: default, 1.35 , 1.40 , 1.42 , co to jest to vid?? u mnie jest tak ze leci tylko na mnozniku 13,5 jak zmieniam na inny to system nie wstaje jak chcecie dam zdjecie biosu to pomozecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) napiecie probowalem: default, 1.35 , 1.40 , 1.42 ,W stressie twoja płyta zaniża czy zawyża napięcia?? U mnie x2 4000+(2,1ghz) leci na 2,95@1,45V, ale to i tak cienko z tego co się orientuje... co to jest to vid??Dzielnik. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 zobacz niby w biosie mam teraz 1.40 v a program pokazuje inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 zobacz niby w biosie mam teraz 1.40 v a program pokazuje inaczej z takim czymś się jeszcze nie spotkałem, więc poczekaj na opinie bardziej zaprawionych w boju :wink: ps. obniż HT na x3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 z takim czymś się jeszcze nie spotkałem, więc poczekaj na opinie bardziej zaprawionych w boju :wink: ps. obniż HT na x3 jak to ht zmienic bo w biosie tego nie widze poczekajmy na over clockerow ;p :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldnb Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 magiczna bariera :) osiągnięta.. mimo podniesienia napięcia do 1,4 V na procka pokazuje 1,24 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Napisałem Ci jakie prędkości ja wyciągam na takim samym procku jakiego Ty masz więc nie rozumiem dlaczego pytasz o to... Mój procek nie jest black edition i nie ma odblokowanego mnożnika więc maksymalny mnożnik dla niego to 12.5x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldnb Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) wystarczyło poczytać troszkę na temat kręcenia amd2 :blink: co nie zmienia faktu iż zmiana mobo by się przydała. Dziwne te napięcia nie zależnie jakie ustawie na proc z dużo niższa częstotliwością zawsze pokazuje 1.248 no chyba, ze pod obciążeniem bo i spadło do 1V po czym komp się zrestartował gratis trzeba będzie wymienić zasilacz Edytowane 25 Stycznia 2009 przez paweldnb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 jakie masz temperatury z tym oc? i jakim programem sprawdzasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...