Skocz do zawartości
sac711

Ocz 4gb Ddr2 2x2 1066mhz Reaper Hpc Cl5

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz na zielonych pcb... to mialem 3 takie zestawy i na kazdym 1140max! Jak masz CZARNE... to leca roznie ale nie mniej niz 1200mhz c5. Ale trafic na te drugie to na dzien dzisiejszy sie chyba nie da...

No z opisu wynika ze moje zbudowane sa na czarnych plytkach PCB, a kupione tydzien temu. Czyli 1200 powinny poleciec?

Edytowane przez sac711

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz na zielonych pcb... to mialem 3 takie zestawy i na kazdym 1140max! Jak masz CZARNE... to leca roznie ale nie mniej niz 1200mhz c5. Ale trafic na te drugie to na dzien dzisiejszy sie chyba nie da...

Screeny panie screeny ;)

Nie widziałem by 2x2 Reapery 1066 robiły 1200, ba nawet w 2x1 trudno o takie kości już (w reaperach) :lol2:

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screeny panie screeny ;)

Nie widziałem by 2x2 Reapery 1066 robiły 1200, ba nawet w 2x1 trudno o takie kości już (w reaperach) :lol2:

No to pojda czy nie? Bo juz jutro bede je mial, nie wiem czego oczekiwac :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zakupil ktos te pamieci? Chce swoje wymienic na 2x2,w tej chwili mam 4x1.Nie wiem juz sam co kupic;/ Moje robia 4-4-4-12 920Mhz i troche lepszego wyniku byl oczekiwal.

Wedlug mnie to calkiem przyzwoicie. Ja posiadam takie jak w opisie 2x2 i u mnie dzialaly tak:

1000 5-5-4-12 - stabilne

1066 5-5-5-13 - stabilne

1100 5-5-5-15 - stabilne

1150 6-6-6-18 - raczej niestabilne

1200 6-6-6-18 - niestabilne

1222 6-6-6-18 - resecik komputera po 2 minutach dzialania

Wiecej nie pojszly :)

Wedlug mnie zamiana ddr2 4x1 na ddr2 2x2 mija sie troche z celem, ja bym zostal przy tym co masz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i masz racje,ze wymiana mija sie z celem,ale jakos denerwuje mnie to,ze mam zajete wszystkie sloty :wink: Dzieki za wyniki, poluzuje u siebie timingi i zobacze do ilu smigna na 5-5-5-15,bo 1100 tak jak u Ciebie juz by mnie satysfakcjonowalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi