set2004 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam ostatnio za uwarzyłem że laptop pracujący na baterii wydobywa z siebie dziwne dźwięki nie dochodzą one z pod klawiatury lecz z klapy matrycy przy ustawieniu max podświetlenia pisk znika tak jak by inwerter czy w waszych egzemplarzach Sony vaio FW11e też zachodzą takie anomalia ?? Przy takich ustawieniach (Praca na baterii i blisko przystawione ucho do klapy matrycy podświetlenie na 50%) przy podświetleniu na 100% pisk znika. Wiadomo że inwertery, przetwornice, cewki itd... wydają takie ciche popiskiwanie ale nie spotkałem się żeby matryca popiskiwała, chodź może w tych egzemplarzach tak jest może się wypowiedzieć jakiś posiadacz tego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Czy może się ktoś wypowiedzieć na ten temat ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Z tego co wiem, ten model jest nowy i pewnie masz na niego gwarancje. No to juz wiesz co robic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 po 1 na taką przypadłość cierpi duży odsetek laptopów po 2 częstotliwość jaką posiada taki pisk jest trudna do zlokalizowania po 3 inverter często zamontowany jest w pokrywie pod matrycą po 4 możesz reklamować - czy jest jednak sens - wszystko zależy od natężenia dzwięku i tego jak bardzo Cie to wkurza po 5 możesz trafić gorzej - wątpię, żeby wymienili całego lapka, a szkoda go oddawać w ręce serwisu, żeby był już rozkręcany - zostaw to sobie na koniec gwarancji - będziesz miał Asa w rękawie jeśli stanie się z nim coś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...