Simon Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Jak ominońć czujnik temperatury ,chce zeby wiatrak krencił się na MAX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Nie do końca jestem pewny, a nie chce mi się rozkręcać obudowy, ale wyciągnij poprostu z wtyczki kabel od czujnika ;] Bodajże to ten żółty... Powinno zadziałać, z tym że w biosie musisz wyłączyć alarm uszkodzenia wentylatora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Nie do końca jestem pewny, a nie chce mi się rozkręcać obudowy, ale wyciągnij poprostu z wtyczki kabel od czujnika ;] Bodajże to ten żółty... Powinno zadziałać, z tym że w biosie musisz wyłączyć alarm uszkodzenia wentylatora... To nic nie da!!! W ten sposób jedynie pozbędziesz się licznika obrotów, a czujnik temperatury nadal będzie działał. Jedyne co możesz spróbować to wyciągnąć wentylator, obciąć czujnik i zewrzeć końcówki. Uwaga!!! To są jedynie rozważania teoretyczne! Powinno działać, ale zawsze jest jakieś ryzyko. Nigdy tego nie próbowałem. Jakby ci się udało to napisz jakie były wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Tak tylko podejrzewam ze czujnik ktory reguluje obroty wiatraka jest wewnącz calego Coolera hmm ,a niezalerzy to od przewodow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Witam :D ] Mam taki sam wiatrak. Szczerze mówiąc nadaje się tylko do XP 1900+ i nie więcej. Odkręć wiatrak, wytargaj termistor z pomiędzy żeberek radiatora i odetnij go. Przewody zewrzyj. U mnie działa OK. Ale do OC zbytnio się nie nadaje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Dzienki o takom odpowiec mi chodziło :) Nie do OC mi to potrzebne tylko nielubie jak ma cos chodzic na puł gwizdka ,jak sie skopci kupie nowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...