wilczurek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam. Płyta główna: dfi infinity 570 mg/2 Zasilacz: fortron 350W CPU: Athlon x2 5200+ GPU: GF 6600 Pompka coolriver rev 2 hdd barracuda 7200.9 Problem objawia się: Na standardowych napięciach dostaje bsod. Gdy Cpu chodzi na +0.25V wszystko jest stabilne. Kondensatory wyglądają ok. Pada sekcja zasilania na mobo czy zasilacz? Temperatury w normie jak to na WC bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Miernik w dłoń i sam znajdziesz odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Miernik w dłoń i sam znajdziesz odpowiedź. 12V to 1 co zmierzyłem. 12.23 idle 12.19 stress więc w normie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalak77 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 :rolleyes: a gdzie reszta napięć +5V i +3.3V oraz ujemne -12V i -5V ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ...ujemne -12V i -5V ??? Linie -5v nie obejmuje norma atx. A -12v uj wie do czego jest :) Wiec są zbędne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 a gdzie reszta napięć +5V i +3.3V A +5V też bez użyteczne bo nowe procki ciągną z +12v :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Wychodzi na to, że komputer obecnie do stabilnej pracy potrzebuje 12V 3,3V oraz masy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Załamałem się... W sylwestra 07/08 miałem otwartą budę na impreze, ktoś bezczelnie pokazał mojemu pc co jadł... Wyczyściłem go i działał. Okazało się że w tych miejscach przykleił się kurz i robił jakieś mikro zwarcia :mur: Wyczyściłem i jak na razie działa od 6h ponad. A tak nawiasem pamięci z 5V nie są zasilane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Wychodzi na to, że komputer obecnie do stabilnej pracy potrzebuje 12V 3,3V oraz masy icon_biggrin3.gif Chodziło mi o bezużyteczność w stosunku do procka ;] Że to już nie czasy s.A itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...