paula2313 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam! Mam problem:) Łączę się z siecią bezprzewodową, wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że gdy włączam komputer to jestem połączona nie z tą siecią, którą powinnam. Gdy przełączę na tę siec właściwą, po jakimś czasie samo mi się przestawi.. Nie wiem co może być nie tak. Mam windows XP. Może ktoś wie o co chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam! Mam problem:) Łączę się z siecią bezprzewodową, wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że gdy włączam komputer to jestem połączona nie z tą siecią, którą powinnam. Gdy przełączę na tę siec właściwą, po jakimś czasie samo mi się przestawi.. Nie wiem co może być nie tak. Mam windows XP. Może ktoś wie o co chodzi?? we właściwościach połączenia sieciowego musisz przestawić kolejność preferowanych sieci Najlepiej nawet wywal wszystkie sieci poza tą z którą chcesz się połączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paula2313 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 we właściwościach połączenia sieciowego musisz przestawić kolejność preferowanych sieci Najlepiej nawet wywal wszystkie sieci poza tą z którą chcesz się połączyć no tak, ja mam tylko jedną siec wpisaną, tą prawidłową, hm.. ale tam powinien byc ptaszek cały czas zaznaczony przy "użyj systemu windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej", a mi się to odznacza samo;/ i nie potrafię tego zaznaczyć na stałe.. i podejrzewam, że to właśnie przez to.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 no tak, ja mam tylko jedną siec wpisaną, tą prawidłową, hm.. ale tam powinien byc ptaszek cały czas zaznaczony przy "użyj systemu windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej", a mi się to odznacza samo;/ i nie potrafię tego zaznaczyć na stałe.. i podejrzewam, że to właśnie przez to.. bo jeśli jest oprogramowanie[przez producenta karty] do obsługi karty wi fi blokuje to z windowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paula2313 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 bo jeśli jest oprogramowanie[przez producenta karty] do obsługi karty wi fi blokuje to z windowa to więc co ja mam zrobić?? to jest męczące.. co włączę komputer, to jest inna siec, a później strasznie ciężko jest się połączyć z moją siecią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 to więc co ja mam zrobić?? to jest męczące.. co włączę komputer, to jest inna siec, a później strasznie ciężko jest się połączyć z moją siecią... odinstaluj oprogramowanie dla karty ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paula2313 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) odinstaluj oprogramowanie dla karty ... myślałam, że pomogło i już będzie dobrze, ale pomogło, ale nie do końca .. Nie przełącza mi się na inną siec, ale co pare min odłącza mi się i samo się nie połączy.. to jest denerwujące ... Edytowane 22 Stycznia 2009 przez paula2313 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 myślałam, że pomogło i już będzie dobrze, ale pomogło, ale nie do końca .. Nie przełącza mi się na inną siec, ale co pare min odłącza mi się i samo się nie połączy.. to jest denerwujące ... xxx to Twoja siec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) myślałam, że pomogło i już będzie dobrze, ale pomogło, ale nie do końca ..Może być, że razem z oprogramowaniem usunęłaś sterownik. Wtedy, na starszym sterowniku mogą dziać sie takie rzeczy (rozłączenia, dropy). Najlepiej sprawdzić na jakim jest chipsecie, następnie odszukać na googlach strone producena i tam pobrać najnowszy sterownik. Jaki to model karty? edit: albo inaczej, musisz zainstalować te oprogramowanie które usunęłaś jeszcze raz. I teraz masz 2 opcje. 1. Ustawiasz w sterownikach tak żeby łączyło sie tylko z 1 siecią. ( pewnie sterowniki producenta karty, ciężko coś powiedzieć nie wiedząc jaką masz kartę 2. Przełączasz sie na sterowanie windows i stosujesz metodę: we właściwościach połączenia sieciowego musisz przestawić kolejność preferowanych sieci Najlepiej nawet wywal wszystkie sieci poza tą z którą chcesz się połączyć Edytowane 27 Stycznia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...