Rybski Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam. Zamierzam sie do wyciszenia mojego sprzętu, chcąc praktycznie zniwelować jakiekolwiek szumy (mam komputer przy łóżku) mam zamiar zrobić coś z hdd i procesorem (hdd zostawiłem na później bo mam już plan). Obecnie C2D jest na boxowym chłodzeniu, mój zasilacz to Huntkey 350AP z dużym wiatrakiem + wiatrak z przodu obudowy (niestety podświetlany :F). Jest przy takiej konfiguracji w ogóle możliwe chłodzenie pasywne? Oczywiście wgranicach rozsądku, nie chce dawać za radiator 200zl ;). Ps. Jeśli ma ktoś sprzedać P3 tualatin z jakąś płytką do tego to proszę o kontakt. Mozliwe, ze jesli nie bedzie chlodzenia zaopatrze sie w tualatina zeby sobie sciagal po cichu pliki :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Nieodpowiedni dział na ten temat. Jednak odpowiem. Wysarczy wydać około 100 zł, żeby ten procesor stabilnie pracował przy domyślnych ustawieniach w trybie pasywnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja mam na e7200 thermalrighta hr-01, na stocku da radę bez problemu, a ja teraz mam 2400(266*9)@0.95V i nawet jest chłodno. Wentylatory w obudowie OFF, ale bok otwarty. Idle 25*C, w czasie pracy, grania max odnotowałem 54*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...