Skocz do zawartości
CobraVerde

Dziwny problem z 8RDA+

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj zaliczyłem serię blue screenów po tym jak przypadkiem poruszałem kalblami od sieciówki i sprzętu USB (mysz, klawiatura, drukarka). komp wywalał się podczas startu (hard error 0014...) - w trybie awaryjnym wstawał i nawet działa sieć. zrobiłem przywracanie systemu ale nie pomogło, potem wyłączyłem sieć, muzyke i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły i wtedy ruszył. włączyłem karte sieciową (w biosie) i działał do momentu aż wpiąłem kabel sieciowy - wtedy się wysypał tzn. zgasł ekran a potem zrobił się restart i znowu wykładka podczas ładowania windows. i tak w kółko :( kombinowałem z włączaniem i wyłączaniem sieciówki i żąglerką kablami - raz na jakiś czas wracało wszystko do normy.

aha - w trybie awaryjnym (bez sieci) w menadżerze urządzeń pod pozycją karty sieciowe oprócz mojej sieciówki Nvidii pojawiły się jakieś inne dziwne pozycje - WAN coś tam, pLan itd. - nie ma tego w trybie awaryjnym z siecią i w kiedy komp pracuje normalnie.

co to do cholery może być - jakieś spięcia, konflikty ??? wcześniej tego nie miałem.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam na bieżaco tą dyskusję o 8RDA i jakoś nic podobnego nie zauważyłem, dlatego założyłem nowy wątek. właśnie rozłożyłem kompa na kawałki i złożyłem ostrożnie ponownie. mam nadzieję, że to koniec problemów - narazie wszystko gra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...