kolesgit Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam, nie wiem czy wybrałem trafną kategorią jeśli się pomyliłem to przepraszam, mam mianowicie geforce 7300gt sonic z chłodzeniem XC-70 Cu+, dziś jak skręcałem komputer zapomniałem podłaczyć wiatrak do prądu:), po prostu wyleciało mi z głowy, tak przez 6h grałem w World of Warcraft dopiero około godziny 23 popatrzyłem na komputer i widziałem że coś nie świeci się chłodzenie, patrzę a wiatrak nie podłączony, odrazu ściągłem boczny panel obudowy i palcem sprawdziłem czy radiator nie parzył, jak się okazało parzył, i podłączyłem wentylatorek do 12v odrazu wszystko się schłodziło, pytanie takie, czy karta się nie uszkodziła chodziła tak bez wentylatorka 6h w sumie gra się nie przycinała ani nic z tych typu rzeczy, więc jeśli możecie mi napisać, czy oby nie przypaliłem rdzenia czy coś w tym rodzaju, za pomoc będę bardzo wdzięczny, po prostu się martwię. Serdecznie Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc, kolesgit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jeśli komputer działał bez problemu i nic się nie zawieszało to co najwyżej karta nagrzała się do dużych temperatur ale była w stanie jeszcze normalnie pracować. Zatem myślę że nic sie nie stało. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolesgit Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jeśli komputer działał bez problemu i nic się nie zawieszało to co najwyżej karta nagrzała się do dużych temperatur ale była w stanie jeszcze normalnie pracować. Zatem myślę że nic sie nie stało. :wink:Ok dzięki. przynajmniej wiem teraż iż nic jej się nie stało:). Dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Następnym razem proponował bym nakleić taką żółtą kartkę na bok obudowy (od środka) i napisać tam ,,PODŁĄCZ WIATRAK!" ,naprawde pomaga ! ;p (This is not JOKE!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolesgit Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Następnym razem proponował bym nakleić taką żółtą kartkę na bok obudowy (od środka) i napisać tam ,,PODŁĄCZ WIATRAK!" ,naprawde pomaga ! ;p (This is not JOKE!) Ok tak zrobię :) dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 ja kiedys nie podlaczylem wiatraka do athlona xp. jak sie o tym zorientowalem, to zgasilem kompa, podlaczylem wiatrak i wlaczylem ponownia, po tym zabiegu (a trwalo to chwilke) bios wskazywal 145*C na procku, ile mial przed wylaczeniem? lepiej nie myslec :) i nic mu sie nie stalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...