Skocz do zawartości
piotrekp2507

8800 A Athlon X2 3800

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten procesor nie będzie za wąskim gardłem dla tej karty? Chciałabym złożyć bardzo nisko budżetowego kompa. Procesor z czasem był by wymieniony jednak chwilo brak pieniędzy. Doradźcie też jaką 8800 brać bo jest ich dosyć sporo.

Z góry dzięki za odp

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym że kart serii 8800 jest masa , od najsłabszego 8800GS po najmocniejszą wersję 8800GTS 512 MB .

W kupnie karty serii 8800 są coraz trudniej dostępne , seria 9xxx będąca tym samym je wypiera .

8800GS = 9600GSO mające wydajność na poziomie 9600GT .

Do tego wystarczy X2 @ 2,4 Ghz .

8800GT / GTS 512 MB = 9800GT/GTX .

Do tych kart potrzeba X2 z zegarem => 2,7 Ghz .

X2 3800 ma chyba zegar 2 Ghz .

Zobacz do ilu zdołasz go podkręcić .

Bo jak na razie to tylko 9600GSO 384/768 MB bym ci polecił .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz to bierz E5200 , do tego coś na P31 ( Giguś GA-EP31-DS3L ) lub P43 ( Asus P5QL Pro ) .\

Problem będzie tylko z dostaniem ww. kart za 300 zł , na allegro najtańsza 9600GSO kosztuje 360 zł - Palit z 768 MB pamięci .

Inne 8800GS/9600GSO to tak gdzieś 400+ zł .

Z czego większość to GSO+ ( Kastrat ) , niektóre na DDR3 , reszta na DDR2 .

Jak dołożysz te 60 zł to kup tego Palita .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci powiem tak mialem x2 dobrze podkreconego do 2.93 i crysis mi sie zacinal ale jak dokupilem 2gb ramu czyli lacznie mialem 4gb to gralem na detalach entuzjasta w warheda. choc mysle ze to wina visty bo duzo zabiera pamieci ale kumpel mial podobny problem z xp i na tym samym procku 4200+ wiec moja rada bierz intela!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dorzucę swoje 3 grosze - nie wiem skąd biorą się te wartości dal poszczególnych kart i wątpię w ich autentyczność. Mam 8600 gt jak w sygnaturce i przesiadałem się z semprona 3000+ @ 2,7ghz na opterona 1212 z 2x1mb cache L2. po przesiadce przyrost fps w grach - żaden, a testowane na benchmarkach. 3dmark 06 - całkowity wynik owszem, ale fps w testach poza cpu 1 i 2 - bez zmian. opterona dodam podkęciłem do testów na 2,5 Ghz bo więcej nie idzie. Ramu 4Gb - wcześniej miałem 1,2 i to on był wąskim gardłem zdecydowanie ale to inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dorzucę swoje 3 grosze - nie wiem skąd biorą się te wartości dal poszczególnych kart i wątpię w ich autentyczność. Mam 8600 gt jak w sygnaturce i przesiadałem się z semprona 3000+ @ 2,7ghz na opterona 1212 z 2x1mb cache L2. po przesiadce przyrost fps w grach - żaden, a testowane na benchmarkach. 3dmark 06 - całkowity wynik owszem, ale fps w testach poza cpu 1 i 2 - bez zmian. opterona dodam podkęciłem do testów na 2,5 Ghz bo więcej nie idzie. Ramu 4Gb - wcześniej miałem 1,2 i to on był wąskim gardłem zdecydowanie ale to inna bajka.

wyjdz...8600 to juz sempron nie ogranicza, mowimy tu o kartach z wyzszej polki;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi