Vojti Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam.Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu,ktory strasznie dziala na nerwy.Posiadam karte Gainward 8800 Ultra i mam zainstalowana Viste 64 bit.Problem polega na tym,ze nie moge uzywac sterownikow ze strony invidii tylko te ktore sa na orginalnym cd lub sterowniki od microsoftu.Sterowniki nvidii sie instaluja system sie uruchamia,pokazuje sie pulpit i po 2 sekundach czarny ekran.Probowalem wiele sterownikow od najnowszych do starszych i niestety zawsze to samo.Nawet zaistalowalem nowy system i wgralem tylko nowe stery-bez skutku. Na forum jest zapewne duzo lepszych specow niz ja,wiec licze na Was!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ehh sory ale muszr to powiedziec ;) - oto cala Vista do dzisiaj. Ja robilem do niej 3 podejscia, ostatnie 3 dni temu i wczoraj wrocilem do XP. Zgłoś ten problem do nvidii lub microsoftu i czekaj na odpowiedź. czy po tym wygasnieciu ekranu kompter sie restartuje? ja na tym wrzodzie ms zwanym vistą mialem do wczoraj podobny problem. mialem pobranego sp1 i wszystkie aktualizacje i w pewnym momencie nawet sma nie wiem kiedy zniklo mi Aero. najpierw re-install sterow nie pomagal, potem vista sciagnela jakies sterowniki przed win update i dzialalo. jako ze te sciagniete przez nia byly 178.xx to postanowilem jeszcze raz sprobowac i zainstalowalem nzow najnowsze. problem zniknal mimo to wrocilem do xp. szkoda tylko tych dolarow wydanych przez znajomego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojti Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nie,po wygasnieciu jest tylko czarny ekran ale komputer sie nie restartuje.Nie sadzisz,ze powrot do xp to krok do tylu?Mam Quada i 4 GB ramu.Nigdy tego nie wykorzystam w xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 jak masz cos do tv out podpięte to główny obraz idzie na TV, a monitor jest bez obrazu, ja tak często miałem, odłącz kabel od tv out i wtedy spróbuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 ja tez mam 4gb ramu i trace na xp troche ale wole miec sprawdzony system niz uzerac sie wlasnie z takimi problemami. jesli gasnie tylko ekran a komp nadal pracuje to wejdz w dziennik wydarzen czy jakos tak i sprawdz moze tam cos pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damaioshin Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Sterowniki masz podpisane cyfrowo czy wymuszasz instalacje? Postow vippiotrka nie zamierzam komentować. Gdybym sie cofnal kilka lat wstecz, pewnie tak samo chwalilby win98/me/2000 wyrazajac podobne opinie o xp. No ale sa ludzie ktorym podoba sie system z 2001 roku. i nie pisze a jest napisane. Edytowane 23 Stycznia 2009 przez damaioshin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 @UP Złośliwość ludzka nie zna jednak granic ;) Pojmij, że Vista była tak na prawdę tylko zagraniem marketingowym, które miało przynieść trochę kaski na rozwój W7, który to z kolei będzie właśnie udaną Vistą pozbawioną głównych czynników odpowiadających za "mulenie". A wtedy znów MS zarobi na tym pieniążki.. Po za tym co rozumiesz w cofnięciu się przy powrocie na XP? Ja widzę tu tylko brak DX10 na XP. Nic więcej. System miał być przejrzysty i łatwy a tymczasem jak patrze na nadmiar bajerów to jest on przecukrzony i traktuje użytkownika jak idiotę. No ale proponuje abyśmy skończyli już te wywody bo tu nie ma być wojny między XP a Vistą tylko pomoc w konkretnym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja używam visty od ponad roku i nie mam żadnych problemów .... Jest jednak pewna rzecz, która mnie zastanawia. Jeden Pan ma płytę ASUS, drugi MSI. Od kilku dni skladam dla taty Media Center, zacząłem budować na płycie asusa z hdmi, dvi i innymi takimi ...... no większych jaj jeszcze nie miałem. O dziwo XP Media Center śmigał pięknie to po zainstalowaniu Visty cała konstrukcja zarówno od strony sprzętowej jak i programowej po prostu nie nadawała się do użytku. Z doświadczenia wiem , że płyty ASUS są najmniej komunikatywne z wszelkimi dodatkami i najbardziej nietolerancyjne chyba ze wszystkich pozostałych. Z MSI od jakichś dwóch lat jest podobnie. Czyżby obydwie marki po prostu nie lubiały visty ? Koniec końców w całości tę samą konstrukcję złożyłem na płycie gigabyte micro-atx za 120pln i vista pofrunęła aż się łezka radości w moim oku zakręciła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojti Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 jak masz cos do tv out podpięte to główny obraz idzie na TV, a monitor jest bez obrazu, ja tak często miałem, odłącz kabel od tv out i wtedy spróbuj...To prawda,mam polaczona kate graficzna z TV kablem SVHS.Nie rozumie tylko dlaczego jedne sterowniki mialyby dawac obraz na monitor, inne przesylac go dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Cóż, to już pytanie do programistów nVidii. Ważne aby po odłączeniu tego kabla łączącego kartę z TV obraz szedł już normalnie na monitor. Sprawdzałeś już to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojti Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Sprawdzilem,nie ma znaczenia czy kabel jest czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) inaczej, odłącz kabel, zainstaluj znowu stery, odpal kompa, jak będzie ok wtedy podłącz kabel i dopiero tv out skonfiguruj, ja kiedyś tak miałem i też nie wiedziałem co jest, od którychś sterów coś takiego się zaczęło, teraz to nie wiem... pokombinuj, jestem pewien, że to przez to, a jak nie masz obrazu na monitorze to jednocześnie masz wtedy obraz na Tv? Edytowane 24 Stycznia 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojti Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 inaczej, odłącz kabel, zainstaluj znowu stery, odpal kompa, jak będzie ok wtedy podłącz kabel i dopiero tv out skonfiguruj, ja kiedyś tak miałem i też nie wiedziałem co jest, od którychś sterów coś takiego się zaczęło, teraz to nie wiem... pokombinuj, jestem pewien, że to przez to, a jak nie masz obrazu na monitorze to jednocześnie masz wtedy obraz na Tv? Po wielu probach nareszcie sie udalo.Wozaq miales racje.To ten wredny kabel.Dziekuje wszystkim za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senq87 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 @UP Złośliwość ludzka nie zna jednak granic ;) Pojmij, że Vista była tak na prawdę tylko zagraniem marketingowym, które miało przynieść trochę kaski na rozwój W7, który to z kolei będzie właśnie udaną Vistą pozbawioną głównych czynników odpowiadających za "mulenie". A wtedy znów MS zarobi na tym pieniążki.. Po za tym co rozumiesz w cofnięciu się przy powrocie na XP? Ja widzę tu tylko brak DX10 na XP. Nic więcej. System miał być przejrzysty i łatwy a tymczasem jak patrze na nadmiar bajerów to jest on przecukrzony i traktuje użytkownika jak idiotę. No ale proponuje abyśmy skończyli już te wywody bo tu nie ma być wojny między XP a Vistą tylko pomoc w konkretnym temacie. masz w pewnym stopniu racje ja osobiscie nie moge powiedziec zlego slowa o viscie chcialbym sie odniesc tylko do "...i traktuje użytkownika jak idiotę." pracuje w infolini neostrady i mam kontakt z praktycznie calym przedzialem spoleczenistwa i ich znajomoscia komputera i powiem tyle ze 90 % procent osob nie ma zielonego pojecia o komputerach.. i akurat tutaj te ograniczenia wprowadzone w vista sie przydaja przynajmiej klienci nie maja setek wirusow jak na Xp a osoba ktora sie zna na komputerze to potrafi sobie te ograniczenia wylaczyc wiec nie ma co narzekać a co do win 7 to nie ma co wybiegac w przyszlosc narazie jest vista udoskonalana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Ehh sory ale muszr to powiedziec ;) - oto cala Vista do dzisiaj. OT Widzisz, jakis problem na komputerze z zainstalowana vista i od razu krzyk ze to wina systemu operacyjnego, jaki on fuj itp. A tutaj okazuje sie ze to wina kabelka. Takie wlasnie krzyki powoduja bledne zrzucanie kazdego bledu na ta biedna Viste. Ja akurat Viste uzywam od kiedy sie pojawila, czyli od jakis 2 lat, i sobie ja chwale. Akurat na moim sprzecie chodzi lepiej niz XP. Lepiej wykorzystuje procesor i po prostu przyjemniej sie pracuje. Na starych sprzetach XP na pewno chodzi lepiej ale na nowych, wielordzeniowych procesorach to juz Vista zdobywa przewage. Na Vista to ja nawet nie wiem jak wyglada BSOD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...