hardy99 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, Dziś zakupiłem głośniki Genius SP-HF3000A i mam 3 pytania. 1. Czy to normalne, że jak grają to słychać lekki szum ? 2. Jak się je włącza słychać dość głośny trzask. Czy tak ma być ? 3. Membrana w jednym z głośników jest lekko pogięta. W drugim jest gładka. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 1. Podczas słuchania muzyki szumu być nie powinno. 2. To normalne dla tych głośników. 3. Tego pogięcia tez nie powinno być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Czyli co rozumiem, że mam je reklamować ? PS. Czy takie załamanie pogarsza jakość dźwięku ? Edytowane 22 Stycznia 2009 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Czyli co rozumiem, że mam je reklamować ? PS. Czy takie załamanie pogarsza jakość dźwięku ? Może i tak bardzo nie pogarsza, ale ewidentnie walnięte czy coś, tak więc ja bym reklamował Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 a jak ogólnie wrażenia słuchowe? warto brać czy ryzykować z HF2000X? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Wrażenia słuchowe prawie identyczne jak Z-4. Podłączyłem oba zestawy (Z-4 do ALC885, a Geniusy do Audigy4) i utwór po utworze testowałem. Geniusy mają minimalnie lepszą średnicę, ale bardzo ciężko to wychwycić. I w Geniusach jest taki ciuchutki szum przy głośniejszym odtwarzaniu muzyki, którego nie ma na Z-4. Podłączyłem odwrotnie i mogę powiedziec to samo, grają prawie identycznie. Wątpie czy ktoś usłyszy różnice miedzy nimi, a Z-4, tylko trzeba odrobinę podbić wysokie tony w Geniusach, bo Z-4 mają je mocniejsze i wtedy już różnica się zaciera. Dziś jeszcze pożycze od kumpla Xonara i zobacze czy będą grały lepiej. No i spróbuje je zareklamować bo możliwe, że ta zgięta membrana pogarsza dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Bez obrazy userzy 3000a, ale te głośniki bez maskownic wyglądają moim zdaniem obleśnie:) http://www.alfacomp.cz/ezbozi/26296/42362bv.jpg ta pustka między tweeterem a midbasem, kształt obręczy midbasa, kto to projektował... 2000x i 1250x były 10 razy ładniejsze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 maskownice podobne jak w moich kodach lol tylko już nie do profilowali obudowy pod maskownice :lol2: i na tym podobieństwa się kończą :D 2000x wyglądały trochę lambadziarsko ale na pewno lepiej niż to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dziś przyszły nowe. Sklep (Bino.pl) mogę bardzo pochwalić za szybkość działania. Membrany proste wszystko pomyślałem OK. Rozstawiłem, podłączyłem do kompa i jakie było moje zdziwienie, jak poruszyłem gałką od regulacji głośności - jeden głośny trzask. Szlak mnie trafił bo to już drugie z wadą fabryczną. W jednym egzemplarzu pogięta membrana, a teraz uszkodzony regulator głośności. To mój pierwszy produkt Geniusa i przypuszczam, że niestety ostatni. No cóż zostaną Logitechy Z-4, chociaż suboofer przeszkadza pod biurkiem, a po wakacjach kupie jakieś Microlaby. No chyba, że można za 200 zł kupić jakiś zestaw 2.0 lepszy od Z-4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 sub pod biurkiem jest tylko na plus.. można oprzeć nogi i mieć darmowy masaż stóp jak się basy podkreci xD ogólnie seria 3000A raczej niegodna polecenia? no ale dokładać drugie tyle do solówek albo vigooli (bardziej mi pasuje wygląd) średnio mi się uśmiecha.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Dlaczego aż połowę? Tutaj Vigoole > http://www.infosoft.pl/product.php?id=1124...p;categorie=290 Aha i założę się, że dużo lepiej od Z4 grają M-laby FC-530: http://www.allegro.pl/item540216988_microl...wno_fc_530.html Edytowane 27 Stycznia 2009 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 No niestety ale zakup Geniusów to loteria. Jak trafisz na dobrą sztukę to będziesz zadowolony. W dziś przysłanym zestawie dodatkowo wyłącza się prawa kolumna. Dla mnie to trochę dziwne, bo takie coś nie powinno przejść kontroli jakości w fabryce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...