Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dziś zakupiłem głośniki Genius SP-HF3000A i mam 3 pytania.

1. Czy to normalne, że jak grają to słychać lekki szum ?

2. Jak się je włącza słychać dość głośny trzask. Czy tak ma być ?

3. Membrana w jednym z głośników jest lekko pogięta. W drugim jest gładka.

post-19644-1232656105_thumb.jpg

Edytowane przez hardy99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrażenia słuchowe prawie identyczne jak Z-4. Podłączyłem oba zestawy (Z-4 do ALC885, a Geniusy do Audigy4) i utwór po utworze testowałem. Geniusy mają minimalnie lepszą średnicę, ale bardzo ciężko to wychwycić. I w Geniusach jest taki ciuchutki szum przy głośniejszym odtwarzaniu muzyki, którego nie ma na Z-4. Podłączyłem odwrotnie i mogę powiedziec to samo, grają prawie identycznie. Wątpie czy ktoś usłyszy różnice miedzy nimi, a Z-4, tylko trzeba odrobinę podbić wysokie tony w Geniusach, bo Z-4 mają je mocniejsze i wtedy już różnica się zaciera. Dziś jeszcze pożycze od kumpla Xonara i zobacze czy będą grały lepiej. No i spróbuje je zareklamować bo możliwe, że ta zgięta membrana pogarsza dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obrazy userzy 3000a, ale te głośniki bez maskownic wyglądają moim zdaniem obleśnie:)

http://www.alfacomp.cz/ezbozi/26296/42362bv.jpg

ta pustka między tweeterem a midbasem, kształt obręczy midbasa, kto to projektował...

2000x i 1250x były 10 razy ładniejsze :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przyszły nowe. Sklep (Bino.pl) mogę bardzo pochwalić za szybkość działania. Membrany proste wszystko pomyślałem OK. Rozstawiłem, podłączyłem do kompa i jakie było moje zdziwienie, jak poruszyłem gałką od regulacji głośności - jeden głośny trzask. Szlak mnie trafił bo to już drugie z wadą fabryczną. W jednym egzemplarzu pogięta membrana, a teraz uszkodzony regulator głośności. To mój pierwszy produkt Geniusa i przypuszczam, że niestety ostatni. No cóż zostaną Logitechy Z-4, chociaż suboofer przeszkadza pod biurkiem, a po wakacjach kupie jakieś Microlaby. No chyba, że można za 200 zł kupić jakiś zestaw 2.0 lepszy od Z-4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sub pod biurkiem jest tylko na plus.. można oprzeć nogi i mieć darmowy masaż stóp jak się basy podkreci xD

ogólnie seria 3000A raczej niegodna polecenia? no ale dokładać drugie tyle do solówek albo vigooli (bardziej mi pasuje wygląd) średnio mi się uśmiecha..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego aż połowę? Tutaj Vigoole > http://www.infosoft.pl/product.php?id=1124...p;categorie=290

Aha i założę się, że dużo lepiej od Z4 grają M-laby FC-530:

http://www.allegro.pl/item540216988_microl...wno_fc_530.html

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety ale zakup Geniusów to loteria. Jak trafisz na dobrą sztukę to będziesz zadowolony. W dziś przysłanym zestawie dodatkowo wyłącza się prawa kolumna. Dla mnie to trochę dziwne, bo takie coś nie powinno przejść kontroli jakości w fabryce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi