Turion64 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam, zależy mi na ciszy (nie mogą mi piszczeć cewki lub zasuwać wiatrak na full) i wysokiej sprawności (fajnie by było co najmniej 80+) Zasilacz do gtx 285 e3110 2x dysk p5q pro Osobiście wybrał bym coś z BeQuiet! - ale co nie wiem Corsair 650w lub 620w nie wiem dlaczego taka różnica w cenie ? i ostatnio widzialem jakiego pentagrama silent force 620w - fajne to to ? chyba że macie inne propozycje max kwota to 500zł ale uważam to za totalne przegięcie jak za zasilacz ;] wolał bym mniej ale musi byc superciche i markowe zeby potem sie nie bujac jak sie spali, gwarancja tez jak najdłuższa ;] czytałem wątki na temat tych zasilaczy ale cieżko to porównać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 be-quiet ciszę ma tylko w nazwie ... corsairy się grzeją i też nie należą do cichych ... polecam http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,51220/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turion64 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) A coś tańszego ? i nie koniecznie musi się świecić jak psu jajca ;] a co sądzicie o Pentagram Silent Force CAV-620-A12S 620W ? z tym taganem ludzie mówią że piszczy pod obciążeniem.. co jest porażką ;] Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Turion64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Enermax Pro82+/Modu82+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Enermax Modu/Pro 82+, Antec NeoPower. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CtrlAltDel Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 A coś tańszego ? i nie koniecznie musi się świecić jak psu jajca ;] a co sądzicie o Pentagram Silent Force CAV-620-A12S 620W ? z tym taganem ludzie mówią że piszczy pod obciążeniem.. co jest porażką ;] Tu masz test: http://pclab.pl/art24371.html Ja co prawda nie posiadam 620 ale kupiłem sobie ten drugi (460) i jestem zadowolony: cichy, napięcia trzyma ładnie (ale to jeszcze stary komp to nie ma dużego poboru). Irytujące są tylko te pentagramowskie wtyczki molex ze skrzydełkami (wygina mi złącze w karcie graficznej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Enermax Modu/Pro 82+, Antec NeoPower.+1, Tagana omijałbym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turion64 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Słyszałem że w tym Enermaxie piszczą, skrzypią, jęczą łożyska :/ .. kiedyś jakoś nie było takich problemów ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Podobno przez kilka pierwszych dni, a potem przestają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 mam tagana 600BZ szczerze polecam........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Słyszałem że w tym Enermaxie piszczą, skrzypią, jęczą łożyska :/ .. kiedyś jakoś nie było takich problemów ;DZdarza się . Niech przed wysyłką sprawdzą czy piszczy. Pomimo tego to jeden z najlepszych zasilaczy ;) Edytowane 23 Stycznia 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 mój ciągnie siga i jakoś nie piszczy .... a jak tagan piszczy to działa/nie działa jedzie do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turion64 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 a ten http://allegro.pl/item530653280_okazja_ene...kt_pfc_dxx.html jest lepszy czy gorszy od tego enermax pro lub modu ? ponieważ o wiele tańszy jest i ma odpinane kable.. a przy okazji to ten pentagram jest głośny ? i czy starczą kable mi w tej budzie ? szczególnie ta złączka 12v koło proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Dobry zasilacz. Od Enermax Pro82+/Modu82+ różni się tym, że nie ma atestu 80+, a więc sprawności ponad 80 %. Poza tym do takiego sprzętu spokojnie by wystarczył Enermax Pro82+ 525 W, czy inne 500W dobrej firmy. Z Pentagrama też będziesz zadowolony, a trochę kasy zostanie. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turion64 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) A przyszłościowo nie bedzie potem niespodzianki za rok, dwa, trzy ? mając 500w zasilacz ? przyszłościowo chciałbym tam wsadzić jakiegoś wysokiego quada i grafe jakis highend Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Turion64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Z quadem i highendową grafą nie bedzie żadnego problemu. Jedynie jeśli planujesz dwie karty graficzne w sli czy crossfire, to 600 W zasilacz mógłby się przydać. Poza tym kto wie, co będzie za 2-3 lata. Może wejdzie jakiś nowy standard. Na pewno wszystko zmierza do energooszczędnych komponentów, a nie odwrotnie. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turion64 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 A jak wygląda wtyczka 4 pin do proca w tych zasilaczach ? bo w tej budzie zasilacz bedzie na dole więc dość daleko jest gniazdo 4pin cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) be-quiet ciszę ma tylko w nazwie Że co?? W Dark Power Pro P7 wentyl rzadko przekracza 900rpm (mowa o mocniejszych wersjach), w takiej 450w z tego co wiem wentylek kręci się coś koło 750rpm. Sam mam P6 i w nim wentylator ma 930rpm na karku, cichutki jest. Ja polecam BQ DP P7 450w który ma 420w na linii 12v, natomiast cały zestaw z GTX285 z Quadem na 4ghz bierze 305w z gniazdka (odliczamy sprawność zasilacza i wychodzi realny pobór mocy), tak więc zapas całkiem spory. http://zenfist.pl/be-quiet-dark-power-p7pro-450w-p-1988.html . Natomiast jeżeli planujesz tam wsadzić za jakiś czas quada 45nm @ 4ghz + 4870X2 to ten BQ 450 nie wystarczy.. Wtedy kupujesz http://zenfist.pl/be-quiet-dark-power-p7pro-450w-p-1988.html wersje 550W i masz 44A na 12v (44A*12V=528W), zestaw z 4870X2 nie weźmie więcej z gniazdka niż 450w czyli masz spory zapas ;). Tak więc wcale nie trzeba Ci tych 620w (mowa o wysokiej jakości markowym sprzęcie). P.S Po za tym BQ ma ogromną zaletę - serwis. Coś się uksuje oddajesz im i masz nowego :D. Edytowane 25 Stycznia 2009 przez david11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...