Skocz do zawartości
Xenoth

Upgrade Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wiem, że takich tematów są setki, niestety konkretnej odpowiedzi na mój problem nie znalazłem. Częściowo odpowiedziało mi faq na tej stronie, ale tylko częściowo. Do rzeczy:

Moj zestawik to

c2d e6300@1.86 - zamierzam to kręcić :)

2x1gb ram

1dysk hdd

2 napedy cd/dvd

1 tuner tv

TAGAN 380W

Planuję wymienić mojego gf7600gt na 9800gt i tu pojawia się mój problem. 9800 ma dodatkowe 6pinowe złącze na zasiłke. Dodatkowo w sytuacji w której zamierzam podkręcić procka do ok 3ghz zaczynam zastanawiać się czy zasilacz pociągnie. Wiem ze tagany mają mocną linię 12v i w faq doczytałem się że 400 W poradzi sobie z tym. Ale ja mam 380 i nie wiem czy mogę to tak "podciągnąć" pod 400W.

Czy w momencie jeśli nie będe podbijał napięcia na procku przy kręceniu zasiłka pociągnie? A jeśli podbiję to czy też da radę? Jeśli nie, to jaki będzie efekt? Grafa będzie niestabilna?

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkim znawcą zasilaczy nie jestem, ale wydaje mi się że tak na styk to wszystko będzie działało. A jakiś zapas mocy by sie przydał

Wobec tego mam dwie sprzeczne informacje z różnych for. Poczekam w takim razie może na ocenę i pomoc jakiegoś "znawcy" z zakresu zasiłek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wobec tego mam dwie sprzeczne informacje z różnych for. Poczekam w takim razie może na ocenę i pomoc jakiegoś "znawcy" z zakresu zasiłek :)

Znawca nie jestem jednak moge stwierdzic rzecz nastepujaca - ten Tagan ma 264W na lini +12 a co za tym idzie nie powinien miec zadnych problemow z udzwignieciem tego konfigu :)

Ile pobiera CALY komputer o ponizszej konfiguracji:

·Intel Core 2 Duo E6850 (333MHzX9 Dual core) CPU

·Foxconn MARS | EIST and C1E disabled

·GeIL Plus+ DDR2-800 3-3-3-8 2.4V(Run:DDR2-800 4-4-4-12)

·Seagate 7200.10 250G HD

·ASUS BC-1205PT BD COMBO

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi