pk111 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 cześć zainstalowałem sobie XP z SP2 i nie mogę go uruchomić , włącza sie pasek ładowania systemu ,ale wyskakuje komunikat "Power Saver Mode" ,monitor sie wyłącza i mruga dioda, uruchomiłem więc system w "trybie VGA" i system odpalił się ,ale w 8 bitach,gdy próbuje zwiększyć na 16 bitów monitor sie wyłącza co robić ,proszę o pomoc pod Arch Linuksem monitor działa normalnie w 24 bitach ,w XP nie chce system- Windows XP SP2 karta graficzna - NVidia GeForce 4MMX 440 monitor IBM - LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Uruchom w trybie awaryjnym usun karte z menadzera urzadzen, ustaw rozdzielczosc na niska i uruchom w trybie normalnym. Zainstaluj sterowniki i ustaw wszystko jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pk111 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 usuwam kartę i restartuje kompa ---> monitor bez sterowników do karty działa instaluje sterowniki ----> monitor działa restartuje kompa ----> monitor przestaje działać próbowałem alternatywnych sterowników(ze strony NVidii,Omega Drivers) ,ale wtedy jest to samo ,też nie działa, chodzi tylko: -w trybie awaryjnym -trybie vga -i po zainstalowaniu sterowników ,ale do chwili restartu systemu ,po restarcie już się monitor nie włącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Podmien karte na inna jezeli masz mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pk111 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 nie mam innej karty ,mam karty na AGP ,ale tu gniazdo ma dwie przedziałki i nie mam do takiego gniazda karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam Problem jest z ta twoja kartą graficzną „NVidia GeForce 4MMX 440” miałem taka samą i okazowo ze nie współpracuje z direx 9.0 ale z direx 7.0. Windows XP z SP2 posiada direx 9.0c. Po zainstalowaniu systemu z direx równym lub mniejszym niż 7.0 problem zniknął (Windows 98 lub NT). Napisz czy pomogło. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 1. O czym Ty gadasz teraz? Co ma wersja DX'a do rozdzielczości w systemie? Pulpit nie używa akceleracji, więc wersja DX'a nie ma znaczenia. 2. W trybie awaryjnym nie działają wyższe rozdzielczości. 3. Zainstaluj sterowniki do płyty, potem do grafiki. Na koniec trzeba ustawić maksymalną rozdzielczość dla tego monitora (rozdzielczość natywną), głębię kolorów 32bit oraz najważniejsze: odświeżanie na 60Hz lub 75Hz - w zależności od tego, jaką obsługuje monitor. Jak to zrobić? Odczytaj parametry techniczne monitora - na jakiej rozdzielczości i odświeżaniu ma pracować. Podłącz zwykły monitor i ustaw tak jak wyczytałeś. Podłącz LCD i gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...