tomaszkogut Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam, właśnie kupiłem i złożyłem sobie komputer i mam dwa pytania: - Czy temperatura 45 st. C dla GPU Asus Radeon EAH4870 nie jest za wysoka? - W monitorze niezawodności i wydajności pokazuje mi jakieś błędy sprzętowe (SCREEN). Czy to coś poważnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ad1. ) Pod obciążeniem czy w idle ? Jak to pierwsze to super ( Accelero S1 tam masz ? ) , jak to drugie to lekko za dużo . U mnie na HD4850 też Asusa mam 35-40 stopni w idle po długim czasie , > 40 chwilę po wyjściu z trybu 3D ( gry , 3dmarki itp. ) . Ad2. ) Nie jestem pewny ale ashserv.exe to chyba jakiś plik Avasta , sam Avast działa dobrze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkogut Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 LINK - dokładnie taka kartę mam. To 45 stopni to zaraz po wyłączeniu 3DMarka więc chyba nie jest tak źle. Bardziej się martwię o te błędy sprzętowe. Występują one we wszystkich procesach, których użuwam, ale odziwo Windows działa bardzo stabilnie, żadnych błędów itp (tak jak pisałem nawet odpaliłem 3DMarka). Te błędy może powodować pamięć RAM? Mam 4 kości po 2GB więc jak by co moge metodą prób i błędów sprawdzić która jest wadliwa (poprzez jej wyjęcie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Karta ma chłodzenie Glaciator a więc bardzo dobre. Temperatury jak na HD4870 masz w porządku IMO. Co do błędów sprzętowych to najpierw potestuj dogłębnie stabilność a potem będziemy bawić się pamięcią , biosem itd. A więc najlepiej włącz IntelBurnTest, potem MemTest a na koniec pograj długo w jakaś wymagającą gre. Jeśli wszystko będzie OK to myślę że powinieneś olać te błędy, chyba że Vista mimo wszystko słusznie coś wykrywa. To wtedy musiałby się wypowiedzieć ktoś kto bardziej zna ten system. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Te błędy nic nie znaczą, zignoruj je bo wszystko ok. Swoją drogą w M$ powinni lepiej pomyśleć nad nazwą dla tej funkcji, tak żeby nie przerażała większości użytkowników :wink: Hard Faults/min. Liczba przeskoków sprzętowych na minutę, wynikających w danym momencie z wystąpienia aplikacji. Uwaga: Przeskok sprzętowy (zwany także chybieniem strony) pojawia się, gdy strona o danym adresie nie figuruje już w pamięci fizycznej i została podmieniona, lub dostępna jest z pliku zapasowego na dysku. Nie jest to błąd, jednak wiele przeskoków sprzętowych może wyjaśniać długi czas reakcji aplikacji, kiedy musi ona stale czytać dane z dysku zamiast z pamięci fizycznej. Edytowane 26 Stycznia 2009 przez deadfrog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...