Spyke Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam, Mam taki problem, kupiłem karte graficzną saphire ati radeon hd 3650 512 mb 128 bit i gdy już zainstalowałem wszystkie sterowniki z płyty CD, którą dostałem razem z nią, okazało się, że nie działa mi dźwięk. Mam zintegrowaną karte dźwiękową NVIDIA® nForce Audio Codec Interface i karte dźwiękową Sound Blaster Live! Przed podłączeniem karty graficznej miałem dźwięk i wszystko było OK, dźwięk działał na karcie SB Live! Próbowałem już nie instalowac wszystkich tych sterowników z płyty, ale i tak nie pomogło, próbowałem również podłączyc tą SB Live! do innego slotu w płycie głównej, też nie działa... Słyszałem też, że podobno karty z serii hd 2000 i 3000 mają wbudowaną karte dźwiękową i dlatego mi nie działa moja karta dźwiękowa ?? Prosze Was, pomóźcie mi ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Może jakimś cudem integra została włączona w biosie? Edytowane 23 Stycznia 2009 przez i386 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Czy po wsadzeniunowej karty graficznej odinstalowałeś sterowniki od starej grafy, lub czy zrobiles reinstall systemu?? Jak nie to mogło się cos 'pomieszać' i może dlatego nie masz dzwięku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spyke Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 No wlasnie, nie odinstalowalem sterow od starej karty graficznej, i co teraz? musze reinstalke systemu zrobic??? czy po prostu skasowac wszyskie stery i jeszcze raz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Wyczysc doglebnie kompa ze starych sterow. uzyj Driver Cleaner PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 zmień po prostu "preferowane urządzenie", czy jak się to tam nazywa w opcjach systemu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO29 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 tak jak muwi remix zajrzyj w ustawienia właściwości dzwięku i zmień preferowane urządzenie na to kture chcesz ponieważ piszesz iż posiadasz oprucz integry sb. a poprzednie sterowniki karty należy odinstalowywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spyke Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Właśnie, nie moge, bo mi w ogóle nie wykrywa tego SB Live! :( I dzisiaj, odłączyłem tą nową karte graficzną i też mi nie wykrywał w menedzerze urzadzeń, a przed kupnem tej karty wszystko ładnie wykrywało i działał dźwięk... a może ten sb live! mi sie spalił czy co sie z nim stało?!?! :( :( Jeszcze sprobuje kupic nowa za 30 zl i zobacze :] Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Spyke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spyke Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Juz sobie poradzilem :] po prostu musialem wymienic zasilacz na mocniejszy, mialem 300W i zmienilem na siostry ktory ma 350 W :] i wsyszystko ladnie smigaa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...