hsv11 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam. Co jakieś 2, 3 godziny rozłącza mi się Neostrada. Posiadam modem ZTE ZXDSL 852. Podczas rozłączenia żółta dioda cały czas świeci. Posiadam także router Pentagram Cerberus P 6311-07A. Na nim również sytuacja się powtarza. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam. Co jakieś 2, 3 godziny rozłącza mi się Neostrada. Posiadam modem ZTE ZXDSL 852. Podczas rozłączenia żółta dioda cały czas świeci. Posiadam także router Pentagram Cerberus P 6311-07A. Na nim również sytuacja się powtarza. Bardzo proszę o pomoc. To odwieczny problem neostrady... Prawdopodobnie linia na której jesteś podpięty jest albo uszkodzona albo jesteś zbyt daleko osadzony od centrali TP. Z autopsji wiem ze się nic nie zwalczysz teraz ze względu na to że jedyną osobą z którą można porozmawiać to konsultant telefoniczny który się praktycznie na niczym nie zna. Piszę to ze względu na to, że miałem taki przypadek. Ale dało się go jakoś załatwić osobiście - rozmowa z panią dyrektor oddziału odpowiedzialnego za region w którym się znajduje. Zmienili wtedy linie do której bylem podpięty i na szczęście wszystko się diametralnie poprawiło choć i tak czasami internet się po prostu rozłączy. Najlepsze co można zrobić to zgłosić usterkę i po wizycie panów "testerów" napisać odpowiednie podanie do tp o rozwiązanie umowy i zmienić tp na jakąś inna firmę udostępniającą łącze internetowe. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mialem podobna sytuacje tyle ze w netii na laczu TP. Problem z rozlaczaniem znikal po zmianie mikrofiltra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hsv11 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ja mikrofiltr już zmieniałem.. Jakiś rok temu Neostrada nie rozłączała się .. Więc to chyba nie jest wina linii czy centrali. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakunin Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Ja mikrofiltr już zmieniałem.. Jakiś rok temu Neostrada nie rozłączała się .. Więc to chyba nie jest wina linii czy centrali. Pozdrawiam. a jazmieniałem i sie rozłacza dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...